• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Noiembrie , 2016

Aeroportul Baia Mare, aproape de redeschidere

Ceea ce, în urmă cu câteva luni părea doar un vis, se apropie încet, dar sigur, să devină realitate: lucrările de modernizare ale Aeroportului Internaţional Baia Mare sunt aproape de finalizare.

 

În câteva săptămâni, lucrările de modernizare de la Aeroportul Internaţional Baia Mare vor fi finalizate, iar din primăvară, zborurile vor fi reluate. Dorin Buda, directorul Aeroportului spune că, în prezent, Direcţia Silvică Maramureş lucrează la defrişarea pădurii, lucrare avizată de Minister şi care va fi finalizată în aproximativ o săptămână. Apoi, constructorul mai are de executat o serie de lucrări minore, cum ar fi montarea gardului şi drumul perimetral, care, de asemenea, se vor realiza într-un timp foarte scurt.

 

Practic, în câteva săptămâni, lucrările vor fi finalizate. Dar acest lucru nu înseamnă şi reluarea automată a zborurilor. Motivul? „La finalizarea lucrărilor, echipamentele de radio-navigaţie şi meteo, proprietatea ROMATSA, vor trebui repoziţionate. Săptămâna trecută, reprezentantul companiei italiene THALES, producătorul echipamentului ILS (singurul echipament care asigură aterizarea instrumentală de precizie la aterizare) şi specialiştii ROMATSA Bucureşti au văzut stadiul fizic al realizării investiţiei. Proiectul tehnic aferent repoziţionării echipamentului ILS va fi avizat în cel mai scurt timp, iar constructorul va muta echipamentul pe noua poziţie. Având în vedere faptul că lungimea pistei a crescut de la 1.800 de metri la 2.150 de metri, toate procedurile de aterizare şi decolare vor trebui reproiectate de către firma germană Air Sight, cu care ROMATSA a încheiat contractul aferent. În fapt, până la realizarea investiţiei la aeroport, avioanele de mediu curier, cele cu care operează companiile low-cost, precum şi cele care fac transport cargo nu puteau ateriza în Baia Mare”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare.

 

După finalizare, Aeroportul Internaţional Baia Mare va fi singurul care va avea lumini de aterizare încastrate în balizaj şi va respecta cele mai înalte standarde în domeniu. Mai mult, în paralel, se caută soluţii pentru finanţarea lucrărilor. Cum noul ghid de finanţare pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare nu a fost încă publicat, deşi acest lucru trebuia să se întâmple în luna mai, o altă variantă ar fi rectificarea bugetară. Până atunci, creditul garantat de CJ rămâne doar o soluţie de rezervă, până în prezent nu s-a folosit niciun leu din acest credit. Vom reveni.

Comentariile celorlalți

Sorin Grigor pe 01.01.2017 la 21:19
Ma bucur nespus de mult ca a dvenit realitate acest lucru.Suntem o comunitate foarte mare de ardelani in DUBLIN sper sa nu uitati de noi
Mariana Ionela Moisii pe 23.11.2016 la 13:56
Bruxelles-Baia-Mare si Baia-Mare bruxelles
Florentina pe 23.11.2016 la 12:01
Ne bucuram sa auzim ca in sfarsir vom putea zbura de pe acest aeroport
Vrem curse si catre londra

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.