• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 August , 2017

Administrația județeană a purtat discuții cu directorul ABA Someș-Tisa pentru finalizarea bazinului de la Runcu

În prezentarea făcută de pre­șe­dintele Consiliului Jude­țean Ma­ramureș, Gabriel Zetea, în fața plenului CJ, acesta a vorbit despre proiectele de infrastruc­tură edilitară, insistând pe necesita­tea finalizării bazinului de la Run­cu, o prioritate pentru Maramu­reș. Șeful administrației județe­ne a de­cla­rat că a avut o întâlnire atât la Bu­cu­rești, cât și la Consiliul Jude­țean Maramureș, cu Cristian Ciul­bea, director al ABA Someș-Tisa, cu care a discutat despre proiectele din acest an și mai ales despre cele care vor fi finanțate anul viitor, pe cursurile de apă din județul Mara­mureș. În ceea ce privește acumularea de la Runcu s-au purtat discu­ții cu Prefectura Maramureș, cu pre­­­fectul Vasile Moldovan, iar va­loarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 450 de milioane de lei, 80% din lucrare fiind deja fina­li­za­tă. Ar mai fi nevoie de apro­xima­tiv 100 de milioane pentru a finali­za acu­mularea de la Runcu măcar la nivel de acumulare de apă, iar apoi, printr-o nouă investiție să se facă aducțiunile de apă pentru Si­ghe­tu Marmației și pentru Valea Izei.
Președintele Consiliului Județean a arătat că speră ca, la începutul anului viitor, la întocmirea bugetului națio­nal, să existe fie o suplimentare a fi­nanțărilor pentru bazinul Someș-Tisa, fie un amendament la legea bugetului de stat pe care să îl susțină parlamentarii județului Ma­ra­mureș, pentru a avea această su­mă alocată. Șeful administrației județene a subliniat faptul că nu es­te o sumă foarte mare, respectiv la cât s-a investit până în prezent, ce­ea ce a rămas pentru Run­cu este sus­tenabil și ar putea exista apă pen­­tru locuitorii de pe Valea Izei, care se confruntă cu acest deficit imens.
Gabriel Zetea a anunțat două noi in­vestiții în județul Maramureș pentru care există finanțare în 2017 și urmează licitațiile, respectiv lu­cră­ri de regularizare a râului Bulea­­sa, în Săliștea de Sus, o lu­crare pe care au-to­ritatea locală o cere de foarte mulți ani și amenajarea râului Vașnița în Poienile de sub Munte. Ambele lu-crări se ridi­că la valoarea de aproximativ 30 de milioane de lei, sume importante care vor intra în județ începând cu anul 2017.
 

„În ceea ce privește acumularea de la Runcu, s-au purtat discu­ții cu Prefectura Maramureș, cu pre­fectul Vasile Moldovan, iar va­loarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 450 de milioane de lei, 80% din lucrare fiind deja fina­li­za­tă. Ar mai fi nevoie de apro­xi­ma­tiv 100 de milioane pentru a finali­za acumularea de la Runcu măcar la nivel de acumulare de apă...”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.