• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Martie , 2014

Activităţi duhovniceşti la Biserica „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare

 Mai mulţi copii au fost implicaţi în activităţi duhovniceşti la Biserica „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare. Acţiunile fac parte din concursul naţional de proiecte duhovniceşti, „Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine”, derulat de Patriarhia Română în „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi Sfintei Împărtăşanii)” şi „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”.

 

Un număr de 19 copii din grupa de cateheză de la Parohia „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare au petrecut zile duhovniceşti de neuitat. Micuţii, din care unii fac parte din familii monoparentale, unde lipsa unui părinte din viaţa lor înseamnă foarte mult, familii cu o situaţie socială precară, dar care nu au uitat să le insufle copiilor iubirea faţă de Dumnezeu, şi faţă de semeni au fost implicaţi în acţiuni speciale.

Aceştia au avut ocazia să afle mai multe informaţii despre semnificaţia postului, despre Taina Sfintei Euharistii şi despre Taina Spovedaniei. De asemenea copiii şi-au demonstrat îndemânarea şi în prepararea unei reţete de post, însă au învăţat şi să bată Toaca.

 

În întâlnirile desfăşurate, participanţii la proiect au avut ocazia să se cunoască mai bine în drumul lor către Dumnezeu, să-şi pună întrebări, să înveţe şi să se implice activ în sprijinirea comunităţii din care fac parte. Dintre momentele care i-au impresionat pe copii, un loc aparte a fost implicarea lor în pregătirea mesei pentru persoanele nevoiaşe.

 

„Munca în echipă, conversaţia, jocul de rol, medicul... sufletesc, postul văzut ca o drumeţie, pregătirea pentru Spovedanie şi împărtăşanie, toaca, pregătirea unei reţete de post au fost doar câteva dintre momentele care le-au adus celor mici bucuria unei noi întâlniri cu autenticitatea copilăriei şi a curăţiei sufleteşti”, au arătat coordonatorii proiectului.

 

Părinţi, profesori, preoţi şi voluntari au trăit alături de cei mici bucuria comuniunii cu Dumnezeu şi cu semenii. „Din punctul meu de vedere, mi se par foarte utile astfel de activităţi. Ideea de a sta copiii la Biserica, de a discuta cu părintele, de a face mâncare e extraordinară. Eu sunt chiar foarte bucuroasă şi dacă s-ar găsi un program, eu cu drag o mai las pe Maria”, a arătat una dintre mămici, Zamfira.

 

Toate aceste acţiuni fac parte din concursul naţional de proiecte duhovniceşti, „Sfânta  Euharistie - lumina vieţii creştine”. Concursul se adresează copiilor, preoţilor şi profesorilor de religie implicaţi în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” şi are ca scop cultivarea dragostei faţă de Biserică şi Sfânta Liturghie, dar şi educarea copiilor în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase. Proiectele vor fi evaluate la nivel de protopopiate în perioada 1-15 aprilie. După această etapă va urma desemnarea celor mai bune trei proiecte la nivel eparhial, acestea urmând să fie premiate într-un cadru festiv până în 5 mai.

 

Detalii suplimentare:

Preot coordonator Gheorghe Man, telefon 0722-966075, e-mail ghman70@yahoo.com.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.