• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 20 Ianuarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Aprilie , 2018

A IV-a ediție a „Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” va avea loc în perioada 8 – 13 mai 2018

Cu 19 voturi „pentru” a fost întrunit cvorumul necesar pentru a aproba organizarea evenimentului „Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, ediția a IV-a, dar și încheierea unui Acord de cooperare pentru organizarea evenimentului „Maramureș Auto – Moto – Show”. Aleșii județeni prezenți au aprobat și contribuția Consiliului Județean Mara­mureș la diferite acțiuni finan­țate din rezerva bugetară, dar și co­mi­siile de soluționare a con­testațiilor la selecția ofertelor culturale și a acțiunilor în domeniul tineretului, selectate pentru finanțare neram­bur­sabilă din bugetul propriu al județului Maramureș, pe anul 2018.

„Județul Maramureș este una dintre destinațiile turistice cele mai populare și mai frecventate din România, atât pentru turiștii autohtoni, cât și pentru cei străini, prin prisma ofertei sale extrem de bogate și autentice, care cuprinde atât obiective de patrimoniu natural cât și cultural, unice în România.
Evenimentele de promovare a Jude­țului Maramureș, care se vor desfă­șura în perioada 8 – 13 mai 2018, sub denumirea «Zilele Mara­mu­reșului», vor valorifica identitatea culturală a județului dar și resursele sale materiale și spirituale printr-o serie de acțiuni. Organizarea acestor evenimente reprezintă un proiect care își propune să pună în valoare mește­șugurile transmise de la stră­moși, frumusețea portului popular, dansul și cântecul din Mara­mureș, prin intermediul obiceiurilor și tra­dițiilor păstrate de-a lungul secolelor intacte, reușind să stârnească interesul pentru a fi recunoscute atât la ele acasă cât și înafara țări și să formeze brandul Maramureșului.
Prin intermediul acestui proiect se dorește și atragerea unui număr cât mai mare de turiști care să participe la aceste evenimente și de a veni în sprijinul operatorilor economici din domeniul turismului, care vor avea posibilitatea să-și ofere serviciile”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.