• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Ianuarie , 2019

A fost lansată cartea „100 de ani de la Marea Unire: 100 de personalități maramureșene care au făcut istorie”

Evenimentul de lansare a fost organizat de biblioteca băi­mă­­reană în colaborare cu Centrul de Cercetare şi Documen­tare al Aca­demiei Române din cadrul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” și a fost dedicat autorilor studiilor şi „familiilor nobile” evocate în volum. Prin această acțiune s-a urmărit evidențierea rolului elitelor maramureșene în pregătirea și săvâr­șirea actului Unirii, precum și în perpetuarea valorilor culturale și în menți­nerea trează a conștiinței de neam, în cei 100 de ani care au urmat acestui important act istoric. La eveniment au fost prezenți numeroși istorici, critici literari, scriitori, profesori universitari dar și reprezentanți ai administrației locale și județene.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, invitat la acest eveniment, a arătat că insti­tuția pe care o conduce a ajutat, atât cât a fost necesar, pentru ca această lucrare să fie editată. „Lucrarea mo­numentală are 76 de autori, oameni extraordinari, care au muncit foarte mult pentru ca această carte să vadă lumina tiparului în Anul Cente­na­rului Marii Uniri. Și sunt fericit că, instituția Consiliului Județean Ma­ra­mureș poate să își aducă contri­buția la astfel de mărturii scrise despre adevă­ratele modele de urmat de către noile generații de români și maramu­re­șeni. Îi felicit pe fiecare în parte, dar în mod special transmis cele mai calde apre­cieri directorului Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, Teodor Ardelean, pentru inițiativa, dar mai ales pentru munca titanică pe care a depus-o în ultimii ani pentru «cartea» maramu­re­șeană”, a declarat șeful adminis­tra­ției județene, Gabriel Zetea.

 


„Lucrarea mo­numentală are 76 de autori, oameni extraordinari, care au muncit foarte mult pentru ca această carte să vadă lumina tiparului în Anul Cente­na­rului Marii Uniri”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.