• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Noiembrie , 2015

90 de milioane de euro au venit în Maramureş prin PNDL

Gabriel Zetea

 

 

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNLD), aprobat prin OUG 28/2013 şi derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) devine, începând din acest an, cel mai important program de finanţare pentru autorităţile locale ale judeţului. Finanţările au ca obiect reabilitarea şi modernizarea drumurilor comunale, construcţia şi extinderea reţelelor de canalizare şi aducţiune de apă, construcţia de poduri noi, modernizări şi reabilitări de şcoli şi grădiniţe.

Alocaţiile bugetului de stat vizează perioada 2015 – 2018, timp în care cele 120 de proiecte, aparţinând unui număr de 60 de unităţi administrativ-teritoriale din Maramureş, trebuie să fie finalizate. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că PNDL, prin contractele semnate în cursul săptămânii trecute de către autorităţile locale, depăşeşte ca sumă cele mai mari proiecte ale judeţului Maramureş, finanţate din fonduri europene, fie că vorbim de depozitul ecologic sau de proiectul Vital, apă - canal.

 

„Comunităţile maramureşene beneficiază efectiv de aceste fonduri, fără a avea alocări anuale, aşa cum era în trecut. MDRAP finanţează lucrările efectuate şi recepţionate fără a avea vreo limită anuală de finanţare. Se finanţează în acest fel întregul proiect al oricărei comunităţi. Vorbim de aproape 367 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 90 de milioane de euro, bani disponibili pentru finanţarea tuturor obiectivelor de investiţii, indiferent de stadiul lucrărilor, de valoarea finanţată până în acest moment sau de culoarea politică a primarului. Toate obiectivele de investiţii au asigurat finanţarea până la recepţia finală”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Acesta a mai arătat că a muncit trei ani de zile pentru ca acest program să fie unul de succes şi unul care să producă rezultate concrete în fiecare comunitate din Maramureş. „Am început în anul 2013 cu 15 milioane de lei pentru ca, anual, sumele să crească exponenţial în judeţul Maramureş, de patru – cinci ori. Astăzi, MDRAP, prin PNDL, rezolvă în urma acestei alocări financiare extrem de importante, proiecte introduse la finanţare în anii 2007 – 2008 şi care n-au putut fi finalizate niciodată”, a precizat Gabriel Zetea, vicepreşedinte CJ Maramureş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.