• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Octombrie , 2013

50 de ani de la absolvirea clasei a VII-a

În 21 septembrie a avut loc un eveniment emoţionant în comuna Dumbrăviţa: promoţia 1962-1963 a revenit la Şcoala Dumbrăviţa după o jumătate de secol, cu ocazia întâlnirii de 50 de ani de la absolvirea clasei a VII-a. O promoţie cu mulţi oameni deosebiţi: doi ingineri, doi tehnicieni veterinari, o doamnă care a terminat liceul economic, doi absolvenţi de şcoală tehnică sanitară, un maistru militar în radiolocaţie, electricieni, doi specializaţi în radiocomunicaţii, mecanic agricol, trei mineri.

 

Ştefan Mihali, fost primar al comunei, om de cultură şi cetăţean de seamă al localităţii a fost sufletul întâlnirii pe care a plănuit-o încă din 2011.

În semn de respect şi apreciere pentru învăţătoarea Maria Şiman şi profesorul Ion Şiman, care le-a fost şi diriginte, au propus primăriei să li se acorde titlul de cetăţean de onoare. Ştefan Mihali povesteşte: „A fost foarte frumos. Au prezenţi 3 profesori: soţii Ioan şi Maria Şiman şi Gheorghe Dâmb. Am avut prezenţi 13 colegi, 11 din păcate au fost decedaţi şi 10 au fost absenţi, din diferite motive. A fost prezent şi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Zamfir Ciceu, primarul comunei - Felician Ciceu, secretarul comunei - Dacian Dobrican. Domnul preşedinte a înmânat o diplomă de excelenţă soţilor Şiman, primarul comunei a dat citire hotărârii Consiliului Local cu privire la acordarea titlului de cetăţean de onoare soţilor Şiman, prilej cu care şi ei au rememorat întâmplări din şcoala generală.

Şeful clasei, Gheorghe Voinescu a mulţumit tuturor.

A fost prezent şi preotul Bogdan Ciocotişan, care a vorbit foarte frumos despre şcoală. Apoi s-a strigat catalogul şi fiecare şi-a prezentat activitatea după absolvirea clasei a VII-a şi a rememorat amintiri cu profesorii, cu colegii. Domnul profesor Şiman şi Dâmbu au depănat şi ei amintiri din acea perioadă de activitate la şcoală. Au fost multe amintiri frumoase. Aduc mulţumiri şcolii generale pentru găzduire, preotului pentru slujbă şi parastas, pentru înmânarea icoanei soţilor Şiman şi domnului Iulian şi Kevin pentru vizita la UACE.

După aceea a urmat masa festivă şi s-au depănat amintiri. S-au bucurat de surpriza din revistă şi sperăm să ne întâlnim din nou peste 10 ani”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.