• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Octombrie , 2016

41 de familii se vor muta în noile locuinţe din blocurile sociale inaugurate la Şomcuta Mare

Marţi, 11 octombrie 2016, în Şomcuta Mare au fost inaugurate două blocuri sociale a căror construcţie a început încă din anul 2009, prin fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

 

La invitaţia primarului oraşului Şomcuta Mare, Gheorghe Buda, la acest moment important pentru comunitatea locală a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

 

„Am inaugurat două blocuri sociale, a câte 24 de apartamente fiecare, pe strada Postei nr. 3. Apartamentele sunt cu câte una, două sau trei camere, iar chiria este modică. Am semnat, cu bucurie, 41 de contracte de închiriere către beneficiari, acesta fiind numărul solicitărilor depuse la Primăria Şomcuta Mare, care s-au încadrat în condiţiile impuse de lege.

În cursul zilei de miercuri, 12 octombrie, vom semna şi procesul verbal de predare-primire al locuinţelor, urmând ca viitorii locatari să se prezinte la societăţile de distribuţie a energiei electrice, a gazului şi a apei, pentru a încheia contractele individuale. Contractele de închiriere ale locuinţelor sunt pentru o perioadă de cinci ani de zile, cu posibilitatea prelungirii şi au o clauză care prevede că locatarii trebuie să îşi achite chiria şi taxele, în maximum trei luni de la emiterea facturilor. Nu cred însă că aceasta va fi o problemă, dat fiind faptul că, pentru un apartament cu trei camere, chiria lunară va fi de 108 lei, iar pentru apartamentele cu una, respectiv două camere vorbim de sume de aproximativ 60 – 80 de lei pentru o lună. Apartamentele sunt date la cheie, tot ce rămâne de făcut este să le mobileze şi să rezolve problema cu distribuitorii de gaz, curent şi apă. Cei mai harnici ar  putea ca, până la finalul acestei săptămâni, să fie mutaţi în noile case”, a declarat primarul comunei Şomcuta Mare, Gheorghe Buda.

 

Gabriel Zetea: „Felicitări primarului şi Consiliului Local Şomcuta Mare pentru faptul că promovează o administraţie sănătoasă”.

 

„Aşa cum şade bine unei administraţii publice locale sănătoase, am văzut în Şomcuta Mare o preocupare parcă mai mare ca în alte locuri faţă de domeniile care asigură viitorul unei comunităţi: educaţie, sănătate şi investiţii în infrastructura socială, pentru a asigura egalitatea de şanse pentru fiecare membru al comunităţii. Am asigurat, astăzi, administraţia locală de întreg sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş pe mai departe, pentru continuarea proiectelor demarate în anii anteriori, mai ales în domeniul infrastructurii.

Şomcuta Mare are o structură geografică deosebită, cu multe sate componente, care au mare nevoie de investiţii pentru a fi conectate între ele. Primarul oraşului Şomcuta, Gheorghe Buda, este, în primul rând, un om gospodar, iar sprijinul obţinut la alegerile locale din această vară îl obligă să livreze rezultate rapid, lucru care s-a întâmplat până acum. Felicitări atât edilului din Şomcuta Mare, cât şi Consiliului Local, în primul rând pentru faptul că promovează o administraţie sănătoasă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Gheorghe Buda: „Proiectele pentru comunitate continuă cu noi investiţii importante”

 

Primarul oraşului Şomcuta Mare a arătat că administraţia locală a finalizat aceste două blocuri sociale extrem de importante, dar pentru comunitate sunt încă multe proiecte aflate în derulare. „Se află în lucru un proiect de canalizare contractat prin Agenţia Fondului de Mediu, realizat în proporţie de 40%, cu termen de finalizare în 2018. Avem şi un drum de 15 km între localităţile Şomcuta – Văleni – Runc – Buciumi, pe OUG 28, finalizat în proporţie de 70%, care sperăm să fie terminat în cursul anul 2017. Tot pe OUG 28 finalizăm apa la Vălenii Şomcutei. Din bugetul local finanţăm un proiect mare cu iluminatul public, prin care aproximativ 600 de lămpi vor fi schimbate în întregul oraş, în următoarele două – trei săptămâni.

Totodată, avem în execuţie căminul cultural şi apa la Finteuşu Mare, primul proiect fiind în valoare de 1.400.000 de lei, iar cel de-al doilea de 950.000 de lei. În procedură de licitaţie se află baza sportivă de la Şomcuta Mare, în timp ce, în aproximativ o lună, vom finaliza un teren multifuncţional de sport la Buciumi. Tot în localitatea Buciumi avem în vedere reabilitarea căminului cultural, care se află în fază de proiectare, urmând să fie făcută licitaţia în acest sens”, a arătat primarul oraşului Şomcuta Mare, Gheorghe Buda.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.