• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 20 Ianuarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Mai , 2018

4,5 milioane de lei finanțare în comuna Vima Mică, pe PNDL2, de la Ministerul Dezvoltării

Obiectul primului contract îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul Mi­nisterul Dezvoltării Regio­nale și Administrației Publice, în sumă totală de 1.746.000 lei, pentru reali­zarea obiectivului de investiții „Cons­truirea unor poduri / podețe în comuna Vima Mică”, în baza Ordinului vice­prim-ministrului, ministrul Dezvoltă­rii Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene nr. 3680/2017 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Națio­nal de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Valoarea totală a investiției este de 1.841.383,52 lei. O altă finanțare în sumă de 2.716.000 lei de la MDRAP este pentru „modernizarea drumului comunal DC 50, în comuna Vima Mică”, unde valoarea totală a inves­tiției este de 2.799.673,76 lei.
Edilul comunei Vima Mică, Liviu Balint s-a declarat încântat de faptul că aceste două proiecte au intrat la finanțare, dar și-a exprimat speranța ca, în viitor, să primească finanțări și pentru alte proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
„Aceste contracte reprezintă foarte mult pentru comunitatea din Vima Mică, aici unde investițiile nu au existat aproape deloc în ultimele două decenii. Am reușit să inaugurăm sediul nou al primăriei, un proiect început cu 11 ani în urmă și care l-am finalizat în două luni și jumătate, după ce am rezolvat toate documentațiile. Am semnat acum, alături de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alte două proiecte în valoare de 4,5 milioane, care înseamnă foarte mult pentru comunitatea noastră. Intenția noastră este aceea de a dezvolta cât mai mult comuna și de a aduce un plus în viața locuitorilor din Vima Mică”, a declarat edilul Liviu Balint.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a transmis felicitări reprezen­tanților administrației locale din Vima Mică pentru toate acțiunile întreprinse în decursul ultimilor doi ani, asigurându-i de întreaga sa susținere și în viitor.

 

 

„M-am bucurat să fiu din nou în comuna Vima Mică și să văd că, de la un an la altul, lucrurile evoluează. Am prezentat proiectele demarate la ni­velul Consiliului Județean și lucrările privind reabilitarea DJ 109F (Rogoz – Dămăcuşeni – Târgu Lăpuş – Vălenii Lăpuşului – Coroieni – Drăghia – Baba – limita judeţului Sălaj). Sunt 28 de km de drum judeţean, pentru care judeţul Maramureş are asigurată finanţarea de la Ministerul Dezvol­tării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Doresc să felicit Consiliul Local Vima Mică, dar și entuziasmul primarului Liviu Balint în preluarea și ducerea la bun sfârșit a unor proiecte pe care unii le conside­rau pierdute în comună”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.