• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Noiembrie , 2016

30 de minerale din Baia Mare au fost expuse în München

Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a participat în acest sfârşit de săptămână la un eveniment de calibru mondial, unul de referinţă în domeniul mineralogiei şi muzeologiei, atât pentru colecţionari cât şi pentru comercianţi şi vizitatori, organizat în perioada 28 – 30 octombrie 2016 la München.

 

 

În cadrul Expoziţiei Internaţionale de Minerale de la München, muzeul băimărean a organizat expoziţia temporară cu titlul „Minerale şi asociaţii de minerale unice din comorile ascunse ale Muzeului ‹‹Florilor de mină›› din Baia Mare”. Expoziţia a fost încadrată în tematica propusă de The Münich Show pentru acest an, „Museum’s hidden treasures”, prin care organizatorii şi-au propus să scoată la lumină exponate mai puţin cunoscute publicului larg, „comori ascunse” ale muzeelor.

Cu ocazia participării la acest eveniment, au fost realizate două postere care descriu expoziţia şi un articol de prezentare a Muzeului de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, dar şi a pieselor ce fac obiectul acestei expoziţii. Articolul este regăsit în volumul tematic special, publicat de organizatori.

„Expoziţia a fost gândită în aşa fel încât să cuprindă minerale şi asociaţii unice pentru regiunea noastră, minerale descrise pentru prima dată în lume aici, precum şi eşantioane ce nu au mai fost expuse publicului în trecut.

De asemenea, vineri, 28 octombrie, am susţinut o prelegere asistată de o prezentare PowerPoint care surprinde activitatea Muzeului din ultimii 40 de ani, importanţa patrimoniului deţinut, precum şi specificităţile pieselor expuse. Ne exprimăm gratitudinea pentru şansa acordată şi aşteptăm cu nerăbdare să prezentăm Muzeul şi judeţul Maramureş în cadrul acestei manifestări internaţionale de excepţie”, a declarat Ioan Denuţ, director al Muzeului de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.