• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Octombrie , 2018

3 ani de la premiera spectacolului „Casa de pe graniță”!

Pentru a vă primi în număr cât mai mare în casa noastră, spectacolul se va juca cu pu­blicul în sală. În cei trei ani, „Casa de pe graniță” a participat la festivaluri de teatru în Reșița, Galați, Turda și Baia Mare, a fost invitat la Teatrul de Nord din Satu Mare, dar și în curtea unui gospodar din Rozavlea.
„Prin mijlocul casei e trasată granița care desparte două lumi. Poate fi una a realului și una a invizibilului. E dificil să o respecți, iar trecerea de partea cealaltă poate fi fatală. E vremea pentru viață, dar pârghiile libertății au fost suspendate. «Casa de pe graniță» însu­mează un loc al antagonismelor, al conflictelor interioare, al subtilităților formale. Un exercițiu al imaginarului con­centraționar prins în «chingile» realului, în care diplomați, vameși sunt «funcționari» ai Istoriei care contabi­lizează viețile oamenilor. A trăi devine o corvoadă, iar libertatea e o năzuință ce cu greu poate fi atinsă. Istoria își are mecanismele ei de subjugare și alie­nare. Un loc al paradoxurilor măcinate de delirul istoric. La masa Istoriei totul e contabilizat. Chiar și sarmalele. Chiar și paharul de pălincă.” (Ana Liliana Ilea)

Regizat de Marcel Țop, după un text de Slawomir Mrozek, scenografia Anca Cernea, spectacolul îi are în distribuție pe Dorin Griguța - Tata, Valeriu Doran - Socru, Aurora Prodan - Soacra, Sanda Savolszky - Nora, Eduard Bîndiu - Ghiță, Mircea Gligor - Nelu, Alexandra Vanci - Paraschiva, Petru Damșa - Cucu Bolundu, Andrei Dinu - Emisar european 1, Dan Cordea - Emisar european 2, Vameș 2, Doru Fârte - Vameș 1, Căpitan de geniu (Rezervist), Ioan Costin - Ion Apetrii, Dragoș Călin - Emigrant arab, Claudia Revan - Emigrantă arabă, Vasile Pop - Văsălică Dobașu, Augustin Danciu - Drujbașul satului și jandarm vameș, Alexandru Szamoși, Mihai Groza, Dan Pârje - Jandarmi vameși.
 

Regie tehnică și sonorizare - Dan Prodan;
Lumini - Marin Codrea;
Sulfeur - Maria Danciu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.