• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Ianuarie , 2018

3,4 milioane lei alocați pe PNDL 2 pentru reabilitarea și modernizarea străzilor rurale din Sălsig

Veștile bune continuă să vină în Maramureș, iar unitățile administrativ-teritoriale semnează, în continuare, contracte finanțate de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) etapa a doua. Peste 4 milioane de lei vin în Sălsig, pentru două proiecte extrem de importante și așteptate de ani de zile de administrația locală și de locuitori.

În cadrul ședinței Consiliului Local din Sălsig, unde a fost invitat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, primarul Florian Luca a semnat contractele finanțate de MDRAPFE pe PNDL2, pentru obiectivele de investiții „Reabilitare și modernizare străzi rurale în comuna Sălsig” și „Construcție pod din beton peste Valea Sălajului, în comuna Sălsig”. Primul proiect de reabilitare al străzilor rurale are beneficiază de o finanțare de 3.370.726,00 lei, valoarea totală a investiției fiind de 3.961.718,25 lei. Cel de-al doilea proiect privind construcția podului peste Valea Sălajului este finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale cu suma de 887.357,00 lei, valoarea totală a obiectivului fiind de 918.511,00 lei.

Primarul comunei Sălsig, Florian Luca a subliniat, în declarația sa, buna legătură care există între administrația locală și cea județeană, precum și deschiderea pe care a găsit-o, de fiecare dată, la președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Referindu-se la proiectele care s-au derulat în comuna Sălsig, a arătat că, în luna aprilie a anului în curs, pe PNDL1 a fost finalizat un alt proiect de asfaltare și reabilitare străzi, cu o finanțare de 38 de miliarde de lei, iar în 2018 se va depune un proiect la Compania Națională de Investiții 9CNI) pentru construirea unei săli de sport.

„Avem proiecte finalizate, proiecte în derulare și planuri mari pentru viitor. Aceste două proiecte semnate acum pe PNDL2 sunt, de asemenea, extrem de importante, pentru că, odată finalizat proiectul de modernizare a străzilor, peste 80% din comuna Sălsig va fi asfaltată. Totodată, am reușit introducerea canalizării și a apei în peste 90% din comună, trotuarele le-am început din bugetul local, și, cu un minim efort, lucrările vor continua în 2018, iar iluminatul stradal a fost deja rezolvat în peste 90 din comuna Sălsig”, a declarat primarul comunei, Florian Luca.

 

Gabriel Zetea: Comuna Sălsig este un exemplu pentru alte administrații locale

 

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, prezent la ședința din Sălsig în cadrul căreia au fost semnate și cele două contracte, a declarat că localitățile din Țara Codrului și din Țara Chioarului au fost foarte multă vreme vitregite de fonduri pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. „Acesta este motivul pentru care mă bucur enorm când văd localități din zona de sud a județului Maramureș, care reușesc să atragă fonduri pentru reabilitarea drumurilor comunale sau a rețelelor de străzi. În întreaga Țară a Codrului vedem contracte de finanțare pentru astfel de proiecte, din Asuaj în Băița, în Oarța, în Băsești, peste tot există o creștere a finanțărilor față de mandatele trecute. Sălsigul este în continuare un astfel de exemplu, iar cei peste 3,3 milioane de lei pe care administrația locală i-a semnat doar pentru reabilitarea străzilor reprezintă un ajutor imens, bani pe care, altfel, comunitatea nu ar fi putut niciodată să îi obțină. Primarul Florian Luca are foarte multă experiență în administrație și tocmai de aceea a reușit să depună un proiect scris corect, bine fundamentat, apreciat de către reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și care se concretizează într-un contract ferm de finanțare, bani pe care comuna Sălsig îi va avea la dispoziție după finalizarea licitației pentru identificarea unui constructor serios. Sper ca, până în 2019 acest proiect să fie finalizat, banii să intre în județul Maramureș, iar comuna Sălsig să fie în continuare un exemplu pentru administrațiile publice locale, ca una dintre comunitățile care reușește să atragă bani atât din fonduri guvernamentale, cât și din fonduri europene. Felicit administrația publică locală din Sălsig și pe primarul Florian Luca și le mulțumesc pentru felul în care reușesc să colaboreze cu Consiliul Județean asigurându-i, în continuare, de întregul sprijin al executivului administrației județene”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.