• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 18 Iunie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Aprilie , 2019

27 de cadre medicale au finalizat Modulul I al cursului de Educator perinatali certificați

„De nenumărate ori, am văzut pe rețelele de socializare informații, mai mult sau mai puțin exacte, des­pre perioada perinatală. Este foarte important ca persoanele care educă mamele și viitoarele mame să fie certificate pentru a putea furniza informații de actualitate, legate de acest subiect. Organizația Mondială a Sănătății recomandă, dar noi trebuie să ne adaptăm la fiecare copil și părinte, în parte”, declară dr. Pîrvănoiu Margareta, medic șef secție Neonatologie.

În acest context, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în parteneriat cu Asociația SAMAS, la inițiativa medicului șef al secției de Neonatologie, dr. Pîrvănoiu Margareta a demarat o acțiune de pregătire a cadrelor medicale, în vederea certificării ca educatori perinatali.
Astfel că, 3 medici, 23 de asistenți medicali și 1 psiholog, care acti­vează în secțiile de Neonatologie sau Pediatrie, au finalizat cu bine Mo­dulul I. „Prima sesiune, cea de nutriție perinatală, ne-a adus în actualitate importanța alimentației pe parcursul sarcinii, diversificarea alimentației sugarului, alimentația copilului în primii 2 ani de viață, principii de alimentație sănătoasă a copilului cu vârsta mai mare de 2 ani, dar și im­portanța unei comunicări eficiente. Comunicarea între medic și mame, controalele efectuate atât în perioada sarcinii, cât și perinatală sunt foarte importante. Trebuie eli­mi­nată teama de a adresa întrebări specialistului, totul se învață pas cu pas”, a completat dr. Pîrvănoiu Margareta.

Pentru a dobândi calificarea de educator perinatal, cadrele medicale, care fac parte din acest program, mai au de parcurs încă 3 module (modulul de alăptare, modulul despre fiziologia sarcinii și a perioadei perinatale, modulul despre naștere naturală și naștere medicalizată) și un examen complex, până la finalul lunii mai.
 
Obiectivul programului este de a sprijini accesul cadrelor medicale la informații de actualitate, legate de perioada perinatală, pentru a putea oferi gravidelor și mamelor servicii de sănătate maternă în primele 1000 de zile.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.