• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Mai , 2019

24 de proiecte de hotărâre au fost aprobate de consilierii județeni

Miercuri, 22 mai 2019, aleșii județeni s-au întâlnit în ședința ordinară a lunii mai, pentru a vota cele 24 de proiecte de hotărâre aflate pe borderoul ordinii de zi. Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care i-a avut alături pe vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și pe secretarul județului, Aurica Todoran.

 

Primul proiect a fost cel privind acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare
al Județului Maramureș” Înalt­preasfințitului Andrei Ioan An­dreicuț, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropolit al Mitropoliei Clujului, Maramu­re­şului şi Sălajului. Alte proiecte aprobate de consilierii județeni au privit utilizarea excedentului anual al bu­getului judeţului Maramureş, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2018, aprobarea conturilor anuale de execuţie ale bugetelor, pe anul 2018, pentru bugetul de venituri și cheltuieli al judeţului, dar şi aprobarea contri­buţiei Consiliului Judeţean Mara­mu­reş la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară.

Un proiect votat în unanimitate a fost cel privind organizarea evenimentului „Gala Medicilor din spitalele subordonate Consiliului Ju­de­­țean Maramureș”.
S-a votat, totodată, pentru aprobarea criteriilor specifice pentru finanţarea pro­iectelor culturale din cadrul Programului cultural prioritar al judeţului Maramureş, dar și pentru stabilirea structurilor sportive de performanţă de prim eşalon, care vor beneficia de finanţarea programelor sportive, în anul 2019.

În ceea ce privește alocarea unei sume din bugetul județului pentru finanțarea programelor structurii sportive de performanță de prim eșalon Clubului Sportiv Municipal Baia Mare – echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, aleșii județeni au votat pentru acordarea sumei de 1,25 milioane de lei.
Plenul Consiliului Județean a votat și pentru alocarea de sume din bugetul județului pentru rea­lizarea unor evenimente cultu­rale de către unitățile ad­mi­nistrativ teritoriale, dar și pen­tru aprobarea Organigramei și a Statului de funcții la Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Mara­mureș.
În cadrul acestei ședințe s-a constituit și Comisiile de selecţie a ofertelor culturale pentru finan­ţare nerambursabilă, respectiv de soluționare a contestațiilor la selecția ofertelor culturale cu finanţare nerambursabilă din bu­getul propriu al judeţului Mara­mureş pe anul 2019.
S-a decis, totodată, constituirea Comisiei de selecţie a programelor, proiectelor şi acţiunilor în domeniul tineretului şi a Comisiei de soluţionare a contestaţiilor la selecţia programelor, proiectelor şi acţiunilor în domeniul tineretului pentru finanţări nerambursabile din bugetul judeţului, pe anul 2019. Toate proiectele au fost aprobate de aleșii locali.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.