• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 14 Decembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Martie , 2018

23 de proiecte de hotărâre votate în unanimitate de consilierii județeni

În cadrul ședinței, consilierii județeni au votat pentru acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al judeţului Maramu­reş”
academicianului Alexandru Surdu, vicepreședinte al Academiei Române, eveniment care a fost organizat în cursul aceleiași zile, cu începere de la ora 16.00.
 

Un proiect extrem de im­portant care a fost votat după ce a fost prezentat în detaliu de șeful admi­nis­trației județene a fost cel privind aprobarea bugetului propriu al jude­ţului Mara­mureş pe anul 2018, unde fiecare capitol bugetar a fost explicat în detaliu. S-au aprobat cotizaţiile ce se plătesc de Consiliul Judeţean pentru diferite structuri asociative în care judeţul Maramureş are calitatea de membru, pentru anul 2018, în timp ce un alt proiect a făcut referire la repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile comunale pe anul 2018.
Aleșii județeni au votat pentru aprobarea repartizării sumelor din fondul constituit la dispoziţia Consiliului Judeţean pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital,  în ordi­nea cronologică a vechimii ariera­telor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţi­nerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2018.
Trei proiecte așteptate cu mare interes au vizat Ghidului solicitantului pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul judeţului a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, Ghidul pentru finanțarea progra­melor, proiectelor şi acţiunilor în domeniul tineret și Ghidul solicitantului pentru finanțarea activităţilor non profit de interes general în do­meniul sportului. Consilierii județeni au aprobat și acordarea licenţelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, pentru angajați, dar și modificarea Programului de transport 2013 – 2019, prin schimbarea unor ore de plecare–sosire și elimi­narea unor curse din graficul de circulație.
Alte proiecte votate de consilierii ju­de­țeni au privit încheierea  Protoco­lului de colaborare pentru asigurarea dreptului la educație, a egalizării șanselor pentru copiii cu dizabilități, și / sau cu cerințe speciale, a unui Acord de cooperare între Judeţul Maramureş şi comuna Fărcaşa, dar și promovarea în parteneriat a proiectului „Academia de Vară ARE 2018 – Patrimoniu cultural pentru atractivitate regională”.

Cele două proiecte care urmează să fie votate prin vot secret fac referire la propunerea de numire a unui administrator provizoriu în Consiliul de Administraţie al S.C. „Drumuri – Poduri Maramureş” S.A. şi acordarea unui mandat reprezentanţilor Consi­liului Judeţean Maramureş în Adunarea Generală a Acţionarilor și proiectul de reorganizare a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.