• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Ianuarie , 2018

20 de milioane de lei pentru trei proiecte finanțate prin PNDL în Valea Chioarului

Cele trei contracte de finanțare au fost semnate în prezența șefului administrației județene, Gabriel Zetea, care a participat la ședința Consiliului Local din Valea Chioarului. Astfel, pentru realizarea obiectivului de investiții „Sistem de alimentare cu apă și canali­zare în satele Curtuiușu Mare și Vărai”, din bugetul MDRAPFE s-a alocat suma de 12.826.830,00 lei, în baza Ordinului viceprim-ministrului, mi­nistrul dezvol­tării regionale, admi­nis­trației publice și fondurilor europene nr. 3680/2017, privind aprobarea listei de investiții și sumele alocate acestora pentru perioada 2017 – 2020. Valoarea totală a investiției este de 13.450.790,00 lei.

Un al doilea proiect care a primit o finanțare de 1.430.127,30 lei este cel pri­vind „construirea a două poduri peste Bârsău, în localitatea Valea Chioarului”, valoarea totală a investiției fiind de 1.532.127,22 lei. Cel de-al treilea proiect semnat de primarul Ioan Burde, în prezența președintelui Consiliului Jude­țean Maramureș, Gabriel Zetea, precum și în fața aleșilor locali din Valea Chioarului a fost pentru obiectivul de investiții „Sistem de alimentare cu apă și canalizare în satul Fericea din comuna Valea Chioarului”. Valoarea totală a acestui proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) de către Ministerul Dezvoltării Regio­na­le, Administrației Publice și Fondurilor Europene este de 6.329.060,00 lei.
 

Ioan Burde: Am semnat un alt contract  de 500.000 de euro pe PNDR
 

Primarul din Valea Chioarului, Ioan Bur­de, a ținut să mulțumească președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ga­briel Zetea, pentru ajutorul acordat în toți acești ani comunității și adminis­trației locale.
„Cu sprijinul șefului adminis­trației județene am reușit să semnăm trei contracte extrem de importante pe PNDL, dar și unul pe fonduri europene. Este vorba despre reabilitarea căminelor culturale din satele Mesteacăn și Valea Chioarului, pe măsura 76 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Mă bucură faptul că, ceea ce am avut demarat de la începutul anului, pe PNDL, am reușit să finalizăm, iar președintele Consiliului Județean, Ga­briel Zetea, ne-a sprijinit mereu când am avut nevoie de clarificări. Toate obiectivele stabilite în strategia de dezvoltare ale comunei au fost atinse pentru anul în curs”, a declarat primarul comunei Valea Chioarului, Ioan Burde.
 

Gabriel Zetea: „Când vorbim despre Valea Chioarului ne referim la o administrație performantă”
 

Valea Chioarului este una dintre admi­nistrațiile publice locale care au reușit să elaboreze, să depună în timp util și să obțină finanțări prin contractele semnate, în anul 2017, pentru proiectele de importanță strategică pentru comunitate, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
„Fie că vorbim despre alimentări cu apă, canalizare sau reabilitări de drumuri comunale, atunci când vorbim despre Valea Chioarului vorbim despre o administrație perfor­mantă. Au reușit să obțină finanțări din fonduri europene, lucru extrem de important, fiind în­cu­rajați de către administrația județeană de fiecare dată și au reușit să obțină din partea Ministerului Dezvoltării Regio­nale, Administrației Publice și Fon­durilor Europene, prin Programul Na­țional de Dezvoltare Locală, o sumă impresionantă, aproape 20 de milioane de lei, bani care vor fi folosiți pentru proiectele pe care le așteaptă întreaga comunitate.
Am observat, în cadrul ședinței Con­siliului Local din Valea Chioarului, o unitate deosebită și o conlucrare aproape perfectă între Consiliul Local și repre­zentanții executivului - între primarul Ioan Burde, aparatul propriu al Con­siliului Local, funcționarii din Primărie, și cred că acesta este unul dintre secretele pe care și alte admi­nistrații locale ar putea să le învețe atunci când vorbesc despre elaborarea proiectelor.
Primarul din Valea Chioarului dă dovadă de transparență, vine în fața Consiliului Local, prezintă proiectele, iar apoi consilierii locali votează cu inima deschisă și în cunoștință de cauză fiecare proiect de hotărâre local, elaborat de către aparatul propriu.
Este un exemplu care trebuie urmat și vreau să felicit atât executivul primăriei, cât și aparatul propriu și Consiliul Local din Valea Chioarului pentru acest mod de lucru”, a declarat președintele Con­siliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.