• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Iulie , 2013

14 iulie 2013. ZILELE COMUNEI DUMBRĂVIŢA EDIŢIA a-VII-a

PROGRAM
 

10-12 Slujba religioasă la Biserica Ortodoxă din Dumbrăviţa;

 

13.00 Parada portului popular; (de la Primărie catre scenă)

 

13.30 Deschiderea oficială a ,,FESTIVALULUI CÂNTECULUI ŞI DANSULUI DE PE FISCULAŞ” urmată de:

- Înmânarea în cadru festiv a diplomelor aniversare, tinerilor care împlinesc 18 ani şi familiilor care serbează nunta de aur.

- Lansare CD „MIE MI-I DRAGĂ LUMEA”, autor MARCELA DAVID .

 

14.00 Programe artistice prezentate de ansamblurile: Şişeşti, Coruia, Prelucana, Gârdani, Şurdeşti, Coltău, Dumbrăviţa, Groşi, Ieud, Bicaz, Cehu Silvaniei, Groşii Ţibleşului.

Recital susţinut de Ansamblul Tulnicul şi soliştii: Sorin Ghedan, Ramona Darha şi Virginia Irimuş, precum şi Tinere talente ale comunei.

 

18.30 INVITAŢI DE ONOARE AI FESTIVALULUI: ANSAMBLUL NAŢIONAL TRANSILVANIA, RAMONA FABIAN, MARCEL AVRAM, PAULA PASCA, MARIUS CIPRIAN POP;

 
23.00 Foc de artificii;
 
23.15   Danţul satului cu Foris Valer.
 
 

Pentru orice om, satul copilăriei este centrul universului. Este icoană şi reper. Aşa că, e oarecum firesc să fiu subiectiv când e vorba despre Dumbrăviţa. E firesc să spun că aici este locul unde mă întorc de fiecare dată cu drag şi cu emoţie, mă regăsesc şi mă încarc cu energie pozitivă.

Vorbind obiectiv însă, Dumbrăviţa mea natală este un univers rotund, un loc unde găseşti de toate: şi tradiţii bine conservate şi frumos promovate, şi oameni harnici şi bogaţi sufleteşte, dar şi obiective economice extrem de importante, care asigură prosperitatea comunei. Semn că aici tradiţia se îmbină armonios cu modernismul, iar administraţia, economia, cultura şi educaţia sunt pe mâini bune.

Oamenii comunei Dumbrăviţa merită o sărbătoare a lor, un festival care să scoată din lada de zestre spre lumină obiceiurile şi portul popular de pe Fisculaş, care să arate tinerei generaţii bogăţia tradiţiilor noastre. Obligaţia generaţiei mature este de a transmite aceste tradiţii ca pe un nobil testament cultural, iar responsabilitatea generaţiei tinere este de a le prelua nealterate şi de a le duce mai departe. Respectând tradiţia, ne definim identitatea.

Adresez un cuvânt de apreciere participanţilor şi celor care s-au implicat în organizarea Festivalului Portului şi Dansului şi Cântecului de pe Fisculaş şi un gând bun dumbrăviţenilor mei şi tuturor oaspeţilor care vor veni la această sărbătoare.

 

Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş

 
 

„Dumbrăviţa este o comună care îşi păstrează identitatea, tradiţiile şi portul, iar această sărbătoare tocmai acest lucru înseamnă: dăinuirea şi promovarea culturii noastre autentice. De aceea, indiferent de dificultăţile financiare cu care ne vom confrunta, vom încerca să organizăm anual această manifestare. Este cartea de vizită a localităţii şi este darul administraţiei locale, organizatorilor şi sponsorilor pentru toţi dumbrăvicenii”.

 

Felician Ciceu, primarul comunei Dumbrăviţa

 
 

„O administraţie locală performantă asigură rezolvarea problemelor curente şi supravieţuirea comunităţii, însă o administraţie locală conştientă de rolul său asigură mai mult decât atât: dăinuirea comunităţii peste timp. Iar acest lucru este posibil numai prin promovarea culturii, tradiţiilor, spiritualităţii şi valorilor locale. Autorităţile locale şi toţi factorii implicaţi în organizarea acestui eveniment au demonstrat că ştiu să asigure şi dezvoltarea şi prosperitatea comunităţii, dar şi dăinuirea ei peste timp. Felicitări tuturor şi îi asigur şi pe mai departe de întreg sprijinul nostru”.

 

Iulian Gheorghe, directorul general al UAC Europe

 
 

„Această ediţie a Serbărilor Comunei este deosebită faţă de toate celelalte ediţii. Această Sărbătoare este aparte pentru că facem tot ce nu a mai fost. Am vrut să nu repetăm ce am avut la ediţiile anterioare.

Tot un aspect atipic faţă de alte evenimente de acest gen este faptul că toată lumea se îmbracă în costum popular. De asemenea, la ediţia de anul acesta vin interpreţi şi artişti care nu au mai fost la noi în comună.

S-au făcut mari eforturi pentru organizarea acestui eveniment şi pentru asta mulţumim sponsorului UACE care ne sprijină şi ne ajută. Datorită UACE reuşim să continuăm tradiţia organizării Zilelor Comunei, ceea ce în alte părţi nu se prea poate din cauza lipsei fondurilor. De asemenea, Primăria, Consiliul Local şi Centrul Creaţiei Populare Maramureş s-au implicat în mod deosebit pentru reuşita acestui eveniment”.

 

Ionuc Cetăţean, directorul Căminului Cultural Dumbrăviţa

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.