• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Martie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 30 Martie , 2018

130 de copii și tineri din programele Hope and Homes for Children au participat la Jocurile Speciale de Iarnă din Cavnic

Peste 130 de copii și tineri cu nevoi speciale din serviciile de protecție a copilului din județul Maramureș, din ca­drul Asociației ASSOC, a Asociației Esperando și a Centrului de zi Lu­chian au participat, luni, 19 martie, la cea de-a 18-a ediție a Jocurilor Speciale de Iarnă, pe pârtia „Icoana” din Cavnic. Evenimentul sportiv a fost organizat de Fundația Hope and Homes for Children România și susți­nut de Bridges for New Beginnings, SUA.

Copiii și tinerii au fost organizați în 10 echipe: Albinuțele, Buburuzele, Cățe­lușii, Fluturașii, Ghioceii, Inimioarele, Lalelele, Omuleții de zăpadă, Pisi­cuțele și Steluțele și au participat, pe rând, la cele 7 probe ale competiției. Au jucat fotbal, șotron pe zăpadă, parașută, popice, s-au întrecut la trasul frânghiei și la ștafeta cu lingura cu ou și s-au dat cu săniuța pe pârtie.
Distracția de pe pârtie s-a terminat cu un moment festiv, în care toți parti­cipanții au primit diplome, medalii și tricouri. Copiii și tinerii au fost foarte încântați de ziua petrecută pe pârtie, în zăpadă, dar mai ales de activitățile care au fost o ocazie foarte bună de a se întrece între ei. De altfel, pentru co­piii și tinerii cu nevoi speciale această competiție reprezintă, în fiecare an, cel mai așteptat  eveniment.
La ediția din acest an a Jocurilor Speciale de Iarnă s-au aflat voluntarii de la organizația de tineret YMCA Baia Mare și cei ai Hope and Homes for Children, care au fost alături de parti­ci­panți pe parcursul întregului eveniment.
Hope and Homes for Children orga­nizează Jocurile Speciale de Iarnă încă din anul 2000, cu scopul integrării sociale a copiilor și tinerilor cu nevoi speciale prin activități de petrecere a timpului liber și întreceri sportive specifice sezonului de iarnă.
Jocurile Speciale de Iarnă sunt organizate cu sprijinul Bridges for New Beginnings, SUA.
 

Despre Hope and Homes for Children România
 

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 55 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, 5.185 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 455 urmează să pără­sească orfelinatele în curs de închidere.
În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 28.436 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.015 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.922 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 879 în regim de urgență şi 8.546 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.
Până în acest moment, 49.255 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.