• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 20 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 7 Mai , 2024

12 Priorități ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană și modernizarea României

https://adriandanpop.eu/

România a făcut progrese foarte mari de la aderarea la Uniunea Europeană, dar astăzi ritmul de modernizare încetinește sau chiar involuează pe alocuri, așa că este nevoie de o conjugare a eforturilor europarlamentarilor cu membrii guvernului național pentru a reporni motorul european de dezvoltare a României.

Calea Europeană pentru copiii noștri

Cel mai important, trebuie să privim spre viitor prin ochii copiilor noștri. Ei merită să crească într-o Românie care valorizează educația de calitate, care le oferă oportunități nelimitate de dezvoltare și care le garantează un mediu în care ideile și inovațiile sunt încurajate și premiate.

 

Lupta noastră este împotriva acestor forțe, care aspiră să ne întoarcă într-un trecut întunecat și să ne priveze de libertățile și oportunitățile câștigate cu greu.

Beneficiile aderării la UE sunt incontestabile: accesul la un spațiu de liberă circulație pentru oameni și capital și bunuri, participarea activă la o economie europeană puternică, creșterea nivelului de trai, modernizarea infrastructurii și oportunități neegalate de dezvoltare tehnologică și educațională. Acestea nu sunt doar realizări abstracte, ele se reflectă în fiecare aspect al vieții noastre de zi cu zi. Noi, cetățenii României europene, simțim deja saltul de dezvoltare adus de modelul capitalist - liberal - democratic adoptat prin integrarea în UE, la un nivel pe care bunicii noștri doar îl visau. Nu avem dreptul să abandonăm lupta pentru prosperitate.

 

Integrarea europeană ne-a adus o creștere constantă a nivelului de trai, a deschis noi piețe pentru afacerile românești și a facilitat un transfer tehnologic rapid și eficient. Am devenit parte a unei Europe unite, care respectă statul de drept și promovează o concurență corectă, limitând drastic practicile nepotiste și corupte, chiar dacă lupta nu s-a terminat și reformarea statului trebuie să continue.

 

Educația și formarea lor atât într-un sistem de educație european la noi acasă, dar și în cele mai bune instituții de învățământ europene reprezintă o investiție în viitorul României.

 

În contextul actual, unde forțele populiste și antieuropene câștigă teren, este esențial să reafirmăm valoarea apartenenței României la Uniunea Europeană. Populismul se hrănește din incertitudine și frică, oferind soluții simpliste la probleme complexe. Noi ne angajăm să contracarăm aceste povești inventate periculoase cu adevăruri solide, bazate pe fapte și pe realizări concrete.

 

Vom continua să lucrăm pentru o Românie modernă și integrată în Europa, care își valorifică potențialul în cadrul unei Uniuni Europene puternice și unite. Viitorul României în UE este unul plin de oportunități și ne vom asigura că fiecare cetățean român poate profita de ele.

 

În fața scepticismului și a retoricii antieuropene, ne propunem să demonstrăm prin acțiuni și programe concrete că apartenența la UE este un avantaj major pentru România. Vom promova politici care aduc valoare adăugată economiei noastre, îmbunătățesc nivelul de trai și consolidează poziția noastră în Europa.

 

În anul 2024, avem șansa de a alege o direcție prosperă și sigură pentru România. Prin voturile românilor, ne vom asigura că România nu doar că rămâne un membru activ și influent în UE, dar și că va juca un rol crucial în modelarea viitorului Uniunii. Alegând calea europeană, alegem stabilitate, prosperitate și un viitor mai bun pentru noi toți.

 

Dreapta Unită este garanția că România rămâne parte din Europa. Dreapta Unită este garanția că modernizarea europeană a României și apartenența noastră la Uniune vor continua.

 

În perioada următoare, vă vom prezenta cele 12 Priorități ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană și modernizarea României. Astăzi, despre aderarea la Schengen.

Pentru mai multe detalii puteți consulta programul Dreptei Unite pe dreaptaunita.eu – SCRIS MARE CA ȘI SANADRIANPOP.EU

 

România, cu adevărat în Schengen.

 

Integrarea reală în Spațiul Schengen reprezintă prioritatea imediată pe termen scurt și mediu a României în Uniunea Europeană.

Guvernarea PSD-PNL a obținut un eșec pe tema Schengen: nu vom fi cu adevărat parte a zonei Schengen decât atunci când vom intra și cu frontierele terestre. Exporturile și circulația românilor se întâmplă covârșitor prin frontierele terestre, acest lucru făcându-se cu costuri suplimentare imense și cu pierdere de competitivitate pentru firmele românești. Numai transportatorii au estimat pierderile la aproximativ 2 miliarde de euro pe an, ceea ce reprezintă între 18-22% din cifra de afaceri a firmelor din domeniu.

Toate acestea pe lângă orele din viață pierdute de șoferii care stau la cozi în vamă și de românii care lucrează în străinătate și se întorc acasă în concedii sau de sărbători. Pierderile economice și sociale ale rămânerii de facto în afara Schengen sunt majore. Klaus Iohannis și coaliția stagnării au eșuat și aici.

Europarlamentarii Dreapta Unită vor continua să sprijine de la Bruxelles aderarea României la Schengen, dar este nevoie de un efort concertat cu un guvern profesionist la București.

 

Vom întreține contacte cu președințiile Consiliului UE, dar şi cu partidele şi liderii guvernamentali din țările care se opun aderării României la Schengen. Vom comunica direct cu cetățenii țărilor respective despre drepturile României și avantajele comune ale apartenenței României la Schengen.

 

Vom promova insistent și regulat, pe toate canalele disponibile, ședințe de plen, vizite oficiale, conferințe, presă europeană, rapoarte reale ce arată atât situația la zi, cât și efectele neapartenenței României la zona Schengen.

 

 

Românii, fie că vin acasă din străinătate să-și viziteze părinții, fie că merg să viziteze Europa ca turiști, trebuie să aibă libertate totală de circulație dintr-o țară membră a UE în alta, fără să stea la cozi la vamă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.