• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Decembrie , 2012

10 pentru Maramureş, 10 pentru voi!

„10 PENTRU MARAMUREŞ” - Susţinerea proiectelor de dezvoltare a Maramureşului

 

1 TUNELUL PE SUB GUTÂI

 

Susţin pe deplin construcţia tunelului pe sub Munţii Gutâi, ce urmează a face legătura între cele mai importante oraşe din Maramureş. Nu cred că mai este cazul să exprim multiplele avantaje ce le poate genera acest proiect.

 

2 POD RUTIER TRANSFRONTALIER MODERN, CARE SĂ FACĂ LEGĂTURA CU UCRAINA

 

Am să mă implic personal în dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu ţara vecină şi crearea infrastructurii necesare. Cred cu tărie că acest lucru va avea un impact pozitiv pe termen lung. Astfel vor creşte schimburile economice dintre cele două regiuni, schimburile culturale şi va facilita transferul de cunoştinţe şi tehnologii.

 

3 DEZVOLTAREA CLIMATULUI DE AFACERI DIN JUDEŢ

 

Consider că una din priorităţile politicienilor din Maramureş trebuie sa fie crearea de noi locuri de muncă. Pentru aceasta nu este suficient să stăm cu mâinile în sân, aşteptând investitorii ci trebuie să realizăm un climat favorabil pentru oamenii de afaceri interesaţi de această zonă. Avem nevoie de avantaje administrative, facilităţi şi infrastructură performantă şi multă consecvenţă.

 
4  TURISMUL, CA SURSĂ PRINCIPALĂ DE VENIT
 

Din păcate, până acum Maramureşul nu a profitat pe deplin pe capacităţile turistice existente. O campanie de promovare la nivel naţional cât şi internaţional, în care Consiliul Judeţean să ofere o platformă comună pentru toate obiectivele turistice, pensiunile, muzeele şi celelalte atracţii consider că ar avea un impact major asupra dezvoltării Maramureşului.

 

5 APRECIEREA VALORILOR

 

Pretutindeni în lume comunităţile îşi cinstesc oamenii importanţi din zonă, prin distincţii, memoriale şi alte modalităţi. Voi urma acest model pentru a conserva valorile, a le promova şi a crea exemple pentru tânăra generaţie.

 

6 SIGHET – CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII TRADIŢIONALE

 

Îmi doresc iniţierea unui proiect în parteneriat cu administraţia locală, judeţeană, instituţii de cultură şi organizaţii neguvernamentale prin care să promovăm imaginea Sighetului în ţară şi străinătate, care să poată dezvolta alte servicii pe orizontală şi implicit să ducă la dezvoltarea zonei.

 

7 REABILITAREA ŞI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII FEROVIARE PE RELAŢIA SIGHET – UCRAINA

 

Voi iniţia demersuri diplomatice pentru redeschiderea traficului feroviar internaţional în Gara Sighet. Acest lucru ar aduce avantaje economice considerabile zonei, prin dezvoltarea mediului de afaceri în Maramureşul Istoric.

 

8 DEZVOLTAREA UNEI STRATEGII LA NIVEL ZONAL DE PUNERE ÎN VALOARE, PREZERVARE ŞI PROMOVARE A OBIECTIVELOR TURISTICE DIN

MARAMUREŞUL ISTORIC

 

După părerea mea, turismul durabil îşi poate atinge scopurile printr-o varietate de metode. Este important ca acestea să includă în primul rând diverse parteneriate cu sectorul public, cu implicarea mass-mediei, cursuri de pregătire pentru lucrătorii în turism, elaborarea politicilor de planificare. Aceste sisteme trebuie luate în considerare şi înglobate într-o strategie a zonei Maramureşului Istoric. Cred într-o abordare deschisă şi flexibilă, în funcţie de nevoile specifice zonei.

 

9 SIGHETU MARMAŢIEI – CENTRUL ADMINISTRATIV AL MARAMUREŞULUI ISTORIC

 

Prin acest demers voi milita ca instituţiile deconcentrate precum ARR, RAR, Inspecţia de Stat în Construcţii, Registrul Comerţului, ITM, AJOFM etc. să deschidă puncte de lucru în municipiul Sighet pentru a permite locuitorilor din zonă rezolvarea majorităţii problemelor pe care le întâmpină în relaţia cu instituţiile statului, fără a se deplasa în municipiul reşedinţă de judeţ.

 
10 SPRIJINIREA AGRICULTURII LOCALE
 

Voi înainta o iniţiativă legislativă pentru creditarea fermierilor cu credite cu dobânzi avantajoase, în vederea achiziţionării de utilaje agricole, construcţii anexe, achiziţionarea de animale de rasă, dezvoltarea unor programe de agrement (precum echitaţia).

 

„10 PENTRU cetăţeni” - 10 proiecte şi iniţiative legislative pentru maramureşenii din Colegiul 6 Sighet

 

1 SUSŢINEREA ŞI SPRIJINIREA TUTUROR PROIECTELOR DE INFRASTRUCTURĂ DERULATE DE ADMINISTRAŢIILE LOCALE DIN LOCALITĂŢILE CARE FAC PARTE DIN COLEGIUL 6 SIGHET

 

Orice proiect iniţiat de administraţiile locale din colegiul 6, care va viza dezvoltarea, precum aducţiuni de apă, reţele de canalizare, modernizări drumuri comunale şi judeţene sau altele, va beneficia de întreaga mea susţinere, indiferent de culoarea politică a edilului care îl iniţiază.

 

2 SUSŢINEREA FINALIZĂRII LUCRĂRILOR DE MODERNIZARE A DN 18 ŞI ÎNCEPEREA DE URGENŢĂ A LUCRĂRILOR DE MODERNIZARE A DJ VADU IZEI – SĂCEL

 

Proiectele de infrastructură rutieră trebuie să fie o prioritate pentru orice parlamentar. Va acţiona în acest sens, în limitele mandatului, pentru a finaliza aceste lucrări.

 

3 PRIORITIZAREA ŞI INCLUDEREA ÎN PROGRAMUL DE MODERNIZARE A DN 19 ( Sighet - Satu Mare) ÎN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL

 

Voi acţiona, în calitate de parlamentar, pentru a susţine acest demers.

 

4 REZOLVAREA PROBLEMELOR LEGATE DE CADASTRUL

GENERAL ŞI INDIVIDUAL.

 

În acest sens voi prelua iniţiativa parlamentară de modificare a legii cadastrului (proiect iniţiat de deputatul Gheorghe Zoicaş) prin care intabularea terenurilor să fie făcută gratuit de către statul român. Vom identifica sursele de finanţare pentru cheltuielile necesare intabulării.

 

5 MODIFICAREA LEGII REGIMULUI SILVIC

 

În sensul în care amenajamentele forestiere să fie făcute pe suprafeţe de minim 10 hectare.

 

6 MODIFICAREA LEGII PRIVIND ACORDAREA SUBVENŢIILOR ÎN AGRICULTURĂ

 

O iniţiativă legislativă pentru obţinerea subvenţiilor şi pe suprafeţe mai mici de teren.

 

7 INITIEREA UNOR DEMERSURI DIPLOMATICE PE LÂNGĂ AUTORITĂŢILE UCRAINENE

 

Îmi doresc ca prin aceste demersuri localităţile de pe malul stâng al Tisei să intre în posesia arhivelor pentru terenuri.

 

8 INIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂ PRIVIND REDEVENŢA MINIERĂ

 

Astfel, 50% din sumele pe care le plătesc agenţii comerciali către stat pentru minereurile extrase să intre în bugetul CL pentru disconfortul creat cetăţenilor şi distrugerea infrastructurilor.

 

9 DEPOZIT ECOLOGIC DE COLECTARE ŞI RECICLARE A DEŞEURILOR MENAJERE.

 

Îmi doresc pentru Maramureşul Istoric realizarea unui sistem integrat de management al deşeurilor. În prezent, colectarea selectivă este ca şi inexistentă. Astfel pot fi realizate mai multe puncte de colectare a deşeurilor şi staţii de transfer care să deservească zona. S-ar realiza în acest fel o normalizare a gestiunii deşeurilor şi una dintre cele mai importante probleme a cetăţenilor ar fi rezolvată într-un mod european.

 

10 INIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂ PRIVIND REGULI DE CONSERVARE ŞI PĂSTRARE A PATRIMONIULUI TRADIŢIONAL AL SATULUI

 

Voi oferi sprijin nemijlocit pentru a găsi resursele necesare reabilitării Palatului Culturii (Palatul episcopal) din Sighetu Marmaţiei şi a altor obiective simbol din celelalte localităţi ale Maramureşului Istoric. Am să mă implic personal în demararea de proiecte naţionale pentru promovarea turismului în zonă şi includerea obiectivelor turistice din Săpânţa, Sighet, Bârsana, Giuleşti, Vadu Izei,   într-un circuit turistic.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.