• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Ianuarie , 2020

10 ani de SMURD în Maramureș

Vineri, 10 ianuarie 2020, s-a celebrat într-un cadru festiv aniversarea a 10 ani de la operaționalizarea primelor echipaje ale Serviciului Mobil de Urgențe, Reanimare și Descarcerare Maramureș. Cu această ocazie a fost prezentat un scurt bilanț al evenimentelor la care au participat echipajele SMURD din județul nostru.

 

În anul 2010, SMURD Mara­mureș își începea activitatea cu trei staţii: Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus, care aveau în dotare trei ambulanţe de prim ajutor şi una de Terapie Intensivă Mobilă. De atunci, acest serviciu reprezintă una din cele mai importante misiuni încredințate Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.
Intervențiile la care este solicitat SMURD Maramureș includ toate urgențele ce pun în pericol imediat viața uneia sau a mai multor persoane: accidente rutiere, explozii, accidente de muncă sau casnice, stări de inconștiență, stopuri cardiorespiratorii, suspiciuni de infarct, insuficiențe respiratorii acute și nu în ultimul rând accidente cu victime multiple.

Personalul format din pompieri, medici, asistente şi paramedici a fost la datorie 24 de ore din 24 şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea vieţilor celor aflaţi la nevoie, intrând în conştiinţa maramureşenilor ca niște eroi salvatori.
În Maramureș, „noi echipaje de prim ajutor calificat au fost opera­ționalizate în cadrul Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuș, Gărzii nr. 2 de Intervenție Fărcașa, Gărzii nr. 2 de Intervenție Bogdan Vodă, Gărzii nr. 2 de Intervenție Borșa, respectiv Punctelor de Lucru Cavnic și Șom­cuta Mare”, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheor­ghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.
În ultimii ani, peste 100 de voluntari s-au alăturat personalului SMURD, iar o parte din ei au absolvit cursul introductiv de pregătire și cursul de prim ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare, dobândind competenţe privind abordul intravenos şi protezare respiratorie.
Executivul Consiliului Județean Maramureș a fost reprezentat la acest eveniment de Vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, care a înmânat o diplomă de excelență Colonelului Băltaru Pavel, Inspector Șef al ISU Maramureș, pentru dăruirea și profesionalismul cu care echipa de pompieri, medici, asistenți și paramedici își desfășoară de 10 ani acti­vitatea, făcând posibilă evoluția re­marcabilă și câștigarea încrederii populației în acest serviciu. „Doresc să îi felicit pentru întreaga lor acti­vitate pe cei pe care îi privim ca pe niște îngeri salvatori. Sunt mândru de priceperea cu care ați știut să vă faceți datoria în cei zece ani de activitate și sunt onorat să vă pot oferi un 10 din partea Consiliului Jude­țean Maramureș tuturor celor care munciți fără întrerupere și vă puneți viețile în slujba celor aflați în momente de răscruce. În numele insti­tuției pe care o reprezint, vă urez un sincer «La mulți ani!» și la cât mai multe intervenții reușite!”, a arătat Vicepreședintele Consiliului Jude­țean Maramureș.
Printre cei care au dorit să felicite profesioniștii și voluntarii Serviciului Mobil de Urgențe, Reanimare și Descarcerare Maramureș, s-au nu­mărat și Sorina Pintea, Managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, Noemi Vida, Viceprimar al Municipiului Baia Mare, și Nicolae Silviu Ungur, Prefectul Județului Maramureș.

 

 

„Doresc să îi felicit pentru întreaga lor acti­vitate pe cei pe care îi privim ca pe niște îngeri salvatori”.
Gabriel Zetea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.