• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 20 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 Mai , 2013

Ziua Independenţei şi a Europei, sărbătorită cu fast la Sighetu Marmaţiei

La Sighetu Marmaţiei a fost sărbătorită cu fast Ziua Independenţei, a Victoriei, precum şi a Europei. Solemnităţile s-au desfăşurat pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român începând cu ora 11.00.

Primarul Ovidiu Nemeş a primit delegaţiile în faţa palatului administrativ la ora 10.45, împreună cu care s-a deplasat la locul desfăşurării evenimentelor.

În deschidere a fost intonat imnul de stat al României, precum şi cel al Europei, după care reprezentanţii Protoieriei ortodoxe a Sighetului au oficiat un Parastas în memoria Eroilor neamului.

 

Domnul Vasile Batin, veteran de război, a vorbit celor prezenţi despre semnificaţia istorică a zilei de 9 mai şi despre jertfa eroilor români.

În alocuţiunea sa, primarul Ovidiu Nemeş a subliniat faptul că „nouă ne revine datoria de a cinsti memoria înaintaşilor noştri, a soldaţilor Armatei Române, pentru care Independenţa naţională a fost mai presus decât propria viaţă. Dragi tineri, vă invit să nu uitaţi niciodată cu câtă jertfă înaintaşii noştri au plătit libertatea de care astăzi noi ne putem bucura.

În istoria României moderne şi contemporane, 9 Mai are o dublă semnificaţie; pe lângă celebrarea Zilei Independenţei de Stat, aniversăm şi Ziua Europei. Este momentul în care simţim cel mai intens apartenenţa la spaţiul comunitar, la cultura şi civilizaţia europeană, iar prezenţa acestor minunaţi copii veniţi din toate colţurile Europei astăzi la Sighetu Marmaţiei întăreşte parcă acest sentiment”, a mai declarat edilul local.

 

41 de coroane de flori au fost depuse la Monumentul Ostaşului de către reprezentanţii celor 22 de grupuri de copii participante la Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii de la Sighetu Marmaţiei. Solemnitatea s-a încheiat cu deschiderea oficială a celei de-a XV-a ediţie a Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii “Am fost ş-om fi” şi parada portului popular, la care au participat şi oficialităţile oraşului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.