• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Ianuarie , 2014

Vrei să vorbim despre asta? / Secretele fericirii

Fericirea a devenit un scop pentru noi toţi şi o căutam activ în fiecare zi. În acest demers, cu siguranţă am apelat la toate trucurile pentru a atinge măcar cea mai mică doză de fericire. Nu întotdeauna am reuşit.

 

Psihologii au reuşit să adune câteva sugestii care funcţionează în căutarea fericirii.

În primul rând, trebuie să înţelegem că fericirea unei persoane nu este şi fericirea altora. Suntem tentaţi să credem că fericirea este identică pentru toată lumea, dar de fapt fiecare suntem unici şi diferiţi de restul, având nevoi diferite, deci căutăm alte tipuri de fericite.

„Banii nu aduc fericirea.” Corect. Dar dacă nevoia noastră psihologică primară este de a avea bani, atunci obţinerea lor cu siguranţă ne va face fericiţi.

 

Odată ce am descoperit care sunt nevoile noastre psihologice, putem cu uşurinţă să ajungem la nivele înalte de fericire prin a ne concentra eforturile spre gratificarea acelor nevoi. Acestea pot fi orice, de la nevoia de a fi iubit, nevoia de a fi celebru, până la nevoia de a fi spiritual etc.

Trebuie luat în vedere şi faptul că avem unii inamici în drumul nostru spre fericire. Chiar dacă viaţa noastră curge în felul în care ne dorim noi şi suntem mulţumiţi, în clipa în care avem un loc de muncă stresant de exemplu, acesta ne va genera mult distres şi ne va împiedica să ne bucurăm de fericirea noastră.

În clipa în care ne-am propus să ne căutăm fericirea, va fi nevoie să ne canalizăm şi comportamentul înspre această intenţie. Cu alte cuvinte, pentru a deveni fericiţi, va trebui să ne mobilizăm atât mintea, cât şi restul fiinţei noastre.

 

Pe parcursul vieţii, mulţi cred că fericirea o vor găsi la un moment dat într-un cufăr fermecat. Adevărul este că avem nevoie de un plan şi o strategie de la care să nu ne abatem şi de mult efort.

 

Fericirea nu se obţine prin renunţare. Ar trebui să evităm să ne comparăm cu alţii pentru că fericirea este un lucru foarte personal şi diferit de la caz la caz. Devenim fericiţi în momentul în care ne atingem scopurile personale, în loc să ne amăgim că acestea nu sunt destul de importante pentru noi.

Poate ajungem într-un punct din viaţa noastră în care pierdem speranţa şi atunci se instalează depresia. În acele clipe, fericirea pare atât de departe. Chiar dacă ne inspiră un discurs motivaţional sau reuşim să ne încredem în forţele noastre sau în spiritualitate, vom reuşi să schimbăm ceva din viaţa noastră şi să ne recuperăm speranţa.

Totul se rezumă la noi. Atâta timp cât ne cunoaştem pe noi înşine foarte bine, vom şti cum ajungem la fericirea noastră personală. Sfaturile ce le primim de la alţii au funcţionat pentru ei, dar nu neapărat vor funcţiona şi pentru noi – suntem unici şi diferiţi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.