• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Noiembrie , 2013

Violonistul - virtuoz OLEKSANDR BOZHYK

Duminică, 24.11.2013, Uniunea Ucrainenilor din România, UUR filiala Maramureş, în parteneriat cu Primăria Sighetu Marmaţiei şi Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei, la Sala de spectacole George Enescu din localitate, începând cu orele 18,00, concertul violonistului - virtuoz Oleksandr Bozhyk din Ucraina.

 
 

Pe lângă reprezentanţii administraţiei locale din Sighetu Marmaţiei, reprezentanţi şi membri ai Uniunii Ucrainenilor din România, va fi prezent preşedintele Consiliului Mondial Ucrainean de Coordonare ( UVKR), domnul Ratushnyi Mihailo care va vizita judeţul Maramureş şi se va întâlni cu ucrainenii şi cu oficialităţile din zonă.

 

OLEKSANDR BOZHYK este un virtuoz al vioarei, compozitor, un fenomen în spaţiul muzicii contemporane. Maestru care îmbină o execuţie fără egal cu un spectacol extraordinar. Artistul stăpâneşte muzica clasică, rock-ul, pop-ul şi genul etno. Este laureat al concursurilor naţionale în Ucraina , dar şi laureat al concursurilor internaţionale. Premiant al proiectelor de televiziune, dintre care se evidenţiază cel mai popular concurs-spectacol ,,Ucraina are talent! -2”. În decembrie 2012 a intrat în Cartea recordurilor din Ucraina, prin faptul că a cântat în acelaşi timp la patru viori. Stăpâneşte vioara şi cântă la ea ţinând-o pe cap, pe genunchi, cu braţul întins etc. Printre numerele sale exclusive este şi acela în care strunele viorii se secţionează până la ultima, timp în care artistul continuă să cânte.

 

BOZHYK, care are la activ turnee de anvergură în ţările europene împreună cu renumitul om-spectacol Hans Lieberg, se simte în largul său interpretând orice stil şi gen muzical. Se poate prezenta pe scenă ca orice muzicant clasic (a absolvit Şcoala de muzică SOLOMIJ KRUŞELNIŞKYI şi Academia naţională de muzică din Lviv- M. LIENKO; este solist al Filarmonicii din Lviv; are nenumărate colaborări cu orchestre din Ucraina şi din străinătate). Are un talent deosebit în a face spectacol.

În repertoriul violonistului se află compoziţii autoriceşti, muzica academică, rock-ul, potpuriuri după melodii celebre, prelucrări rock and roll ale melodiilor populare ucrainene, coloane sonore din filme. Muzicantul împleteşte motivele clasice cu cele rock, jonglând cu măiestrie genurile, stilurile, stările sufleteşti. Arată o faţă deosebită şi necunoscută a viorii, cea a unui instrument modern şi contemporan care a străbătut prin veacuri.

 

OLEKSANDR BOZHYK este solist - instrumentist şi compozitor şi, de asemenea, pune în scenă proiecte deosebite în colaborare cu alţi muzicieni şi cântăreţi. Cu puţin timp în urmă, violonistul a pus bazele trupei ,,BOZHYK BAND” care are în repertoriu opere clasice în variantă rock, experimentând stiluri.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.