• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 21 Octombrie , 2014

Victor Ponta - O Viziune Politică de viitor

Alegerile prezidenţiale aduc în prim-plan publicului teme relevante pentru societatea civilă în ansamblul său. Ofertele candidaţilor şi atenţia electoratului ar trebui să se îndrepte totuşi preponderent spre prerogativele, atribuţiile funcţiei de preşedinte, şi respectiv a calităţilor, calificărilor şi recomandărilor candidaţilor în raport cu acestea…

Dincolo de dezbaterile politice, votul nostru se îndreaptă conştient şi responsabil spre candidatul care ne-a convins prin reuşitele sale, şi prin viziunea politică pe termen lung. 

România se află într-un impas politic în acest moment. Ne-am redresat economic în ultimii doi ani, după criza financiară acută resimţită în buzunarele fiecărui român în timpul Guvernelor Boc, am făcut paşi importanţi în jocul politic european şi ne-am consolidat poziţia ca actor regional. Am reuşit împreună nu doar să ne stabilizăm, ci şi să progresăm. Este cert faptul că trebuie să continuăm în acelaşi ritm dinamic şi de acum înainte! Avem posibilitatea să alegem SCHIMBARE PÂNĂ LA CAPĂT alături de un candidat cu o viziune politică de viitor, alături de Victor Ponta! 

 

Social-democraţii pun un accent deosebit pe cooperare pentru degajarea consensului şi stabilirea interesului general. Victor Ponta este un om politic de stânga desăvârşit, care, alături de USD, vă propune reconstrucţia comunităţii politice prin reforme instituţionale menite să consolideze separaţia puterilor în stat, şi prin dialog democratic şi deschis cu toţi factorii decizionali.

Viitorul Preşedinte trebuie să fie un bun mediator, dar mai ales un jucător de echipă alături de Premier, Guvern, Parlament şi Cetăţeni; doar aşa se va asigura dialogul instituţional şi social, precum şi menţinerea spiritului civic vital oricărei democraţii funcţionale. Este momentul să avem în şeful statului un aliat al cetăţenilor, care să redevină un factor de coagulare a intereselor naţionale şi un element de echilibru politico-instituţional, un PREŞEDINTE CARE UNEŞTE!  

 

Abuzurile de putere admise în prezent trebuie eliminate, fiind necesară o remodelare instituţională şi o restructurare a vieţii politice româneşti. Aşadar, se impune revizuirea Constituţiei pentru a desăvârşi democraţia participativă armonizată cu reprezentarea proporţională în Parlament a tuturor curentelor politice, dar şi pentru a întări statul de drept.

Reforma constituţională e menită să consolideze mecanismele consensuale şi consultative între puterile statului şi să protejeze independenţa sistemului juridic. Modernizarea administrativă şi reducerea birocraţiei este eficientizată prin descentralizarea statului, proiect pe care Victor Ponta l-a susţinut în mod constant încă din 2012, şi care va fi reluat ca proiect de finalizat în 2015. Astfel, deciziile vor fi luate cât mai aproape de cetăţeni şi în concordanţă cu nevoile fiecărei comunităţi de către autorităţile locale competente. 

 

Avem nevoie de o reconstrucţie a instituţiilor şi a spaţiului public românesc, precum şi de o reformă electorală menită să reducă numărul de parlamentari şi să asigure reprezentarea tuturor cetăţenilor, indiferent de curentul politic cu care aceştia se identifică. Trebuie să avem în vedere faptul că alegând Victor Ponta, alegem un PREŞEDINTE CARE CONSTRUIEŞTE! 

 

Victor Ponta a fost blamat pentru faptul că este prea tânăr pentru a îndeplini cu succes cerinţele celei mai înalte funcţii din stat. Personal, cred că dacă a avea un Preşedinte „prea tânăr” înseamnă a avea un Preşedinte cu o viziune politică consolidată şi clară, atunci în 2 noiembrie nu veţi greşi votând Victor Ponta, omul care ne-a dovedit tuturor că îşi doreşte o Românie Puternică şi Dreaptă!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.