• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Decembrie , 2013

Uniţi de 1 Decembrie!

Toate momentele importante din istoria poporului român au fost posibile datorită unităţii. De aceea, de 1 Decembrie, dumbrăvicenii şi-au unit forţele într-o sărbătoare a patriotismului, mândriei şi prieteniei.

 
 
 

Dumbrăviţa este o localitate curat românească, care poartă peste veacuri testamentul credinţei, obiceiurilor şi identităţii moştenite din străbuni. În acest an, având în vedere că se împlinesc 95 de ani de la Marea Unire, toate instituţiile: primăria, şcolile, bisericile corurile, artiştii, UAC Europe şi Asociaţia Nemus au decis să-şi unească forţele pentru o sărbătoare inedită.

Spectacolul „Uniţi de 1 Decembrie”, care a avut loc sâmbătă la Căminul Cultural din Dumbrăviţa, a fost un spectacol oferit de dumbrăviceni- dumbrăvicenilor, la care au participat toţi locuitorii comunei, de la cei mici, care au pregătit sub îndrumarea cadrelor didactice cântece, poezii şi scenete, la cei mari, care s-au implicat cu toţi pentru ca acest eveniment să fie cu adevărat unul al unirii şi prieteniei.

 

Spectacolul a fost prezentat de preotul Bogdan Ciocotişan şi a început cu un scurt discurs adresat de primarul comunei, Felician Ciceu, Magdalena Tomşa, directoarea şcolii şi Iulian Gheorghe, directorul UACE. Apoi s-a intonat imnul de stat şi a urmat mini-concertul Corului Theotokos al Parohiei Dumbrăviţa, apoi programul elevilor şcolii Dumbrăviţa, Corul Bărbătesc din Chechiş, Ansamblurile din comună, coordonate de Ionuc Cetăţean şi cu tinerele talentele locale, dintre care nu a lipsit Marcela David.La final, toţi cei prezenţi au primit gustarea tradiţională de 1 Decembrie: fasole şi cârnaţi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.