• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Decembrie , 2012

Un proiect pentru mobilitate

Au demarat lucrările pentru extinderea reţelei de troleibuz în Baia Mare. Proiectul are în vedere crearea unei legături, printr-un transport electric, modern şi civilizat, între cartierul Vasile Alecsandri şi centrul oraşului.

 

 

Zilele acestea, primarul Cătălin Cherecheş, a organizat, în sala Europa a primăriei, o conferinţă de presă cu privire la începerea lucrărilor din cadrul proiectului „Îmbunătăţirea transportului public urban prin extinderea reţelei de troleibuz şi a infrastructurii aferente în Baia Mare – cartierul Vasile Alecsandri”. Proiectul are o valoare totală de aproape 18 milioane lei din care 2% (aproximativ 250 mii lei), reprezintă cofinanţarea municipiului Baia Mare. Lucrările vor fi realizate de un consorţiu de agenţi economici din Baia Mare, format dintr-o asociere între două firme (ELECTRO SISTEM şi PROMPT SERVIT) şi un subcontractant (A.M.I. S.A.). Extinderea reţelei are în vedere intersecţia bulevardelor Traian şi Republicii, continuându-se pe b-dul Republicii, b-dul Unirii, str. Jandarmeriei, str. Grănicerilor, str. M. Eminescu, până la P-ţa Izvoarele. Conform celor spuse de Vasile Barbul, administratorul public, acest obiectiv ar putea fi finalizat până în luna noiembrie 2013.

 

În cadrul conferinţei, primarul a subliniat şi iminenta demarare a  celorlalte proiecte componente ale planului integrat de dezvoltare urbană.

„Cu siguranţă că în următoarea perioadă vom începe şi proiectul, tot în V. Alecsandri, pentru eco-reţele, respectiv reabilitarea zonelor verzi, a locurilor de joacă, dar şi execuţia, din primăvară a străzii Grănicerilor. Sâmbătă am avut o prezentare a descoperirilor arheologice în P-ţa Cetăţii, unde vom demara proiectul în scurt timp, iar în cartierul V. Alecsandri se va realiza şi proiectul Phoenix, un centru pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, vom demara şi licitaţia pentru lucrări pentru parcul central pe zona fostelor sere, iar în primăvară sperăm să finalizăm toate documentaţiile, licitaţiile pentru cele două proiecte noi, respectiv Oborului şi Electrolizei şi astfel să închidem, undeva la începutul anului 2014, planul integrat de dezvoltare urbană şi să ne gândim în perspectivă la ceea ce avem de făcut pe dezvoltare urbană în contextul noului buget european”, a menţionat Cătălin Cherecheş.

 

La finalul conferinţei de presă ne-am deplasat la intersecţia bd-lui Unirii cu str. Grănicerilor, unde, pe terenul viran din faţa staţiei Electrica, au demarat lucrările de construcţie a substaţiei de redresare.

 

„Este o lucrare şi un proiect care, pentru municipiul Baia Mare, pentru cetăţenii Băii Mari şi în special pentru cetăţenii din cartierul V. Alecsandri, va fi util pentru că va genera mobilitate, mai ales că legăm într-un fel, prin acest proiect, acest cartier important al oraşului de centru şi –de ce nu?-, poate, în viitor, de o zonă industrială la vecinătatea cu oraşul Baia Sprie” - Cătălin Cherecheş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.