• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Martie , 2020

Un aparat rapid de testare „Real Time PCR” va fi achiziționat de Consiliul Județean pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie

Consiliul Județean Maramureș va cofinanța achiziția platformei integrate de biologie moleculară, echipament medical care se ridică la valoarea totală de 450.000 de lei și este necesar în cadrul Laboratorului de Analize Medicale a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, unitate sanitară aflată în subordinea administrației județene.

 

 

Solicitarea transmisă în data de 17 martie 2020, de către conducerea Spitalului de Boli In­fecțioase, a primit avizul imediat al executivului Consiliului Ju­dețean, ținându-se cont de nu­mărul foarte mare de servicii medicale acordat în urma creș­terii tot mai rapide a infec­țiilor respiratorii și a unei noi tulpini de infecție cu coronavirus. Acest aparat rapid de testare „Real Time PCR” poate fi folosit pentru depistarea corona­virusului și va veni în sprijinul tuturor celor care vor apela la serviciile medicale oferite de Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

„Așa cum am anunțat încă înainte de declanșarea Stării de Urgență și chiar înainte de a avea primul caz de infectare cu noul coronavirus în România, Consiliul Județean Maramureș a stabilit un buget generos pentru cele două spitale aflate în subordinea instituției județene, Spitalul Județean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie. Totodată, la dispo­ziția președin­telui Consiliului Județean există un fond de rezervă de 1 milion de lei care va fi utilizat exclusiv pentru prevenirea răspândirii infectării cu coronavirus și susținerea măsu­ri­lor impuse de Comitetul Jude­țean pentru Situa­ții de Urgență (CJSU)”, a precizat șeful admi­nistrației județene, Gabriel Zetea, vicepreședinte CJSU.

Președintele Consiliului Jude­țean a arătat că, în această luptă cu virusul, beneficiază de sprijinul constant al Direcției de Sănătate Publică Maramureș, fapt pentru care aduce mulțumiri și aprecieri sincere directorului DSP, Rareș Pop, pentru întregul suport și colaborarea exemplară.

 


„Ne pasă de sănătatea maramureșenilor și suntem în fiecare clipă la datorie, pentru a învinge acest inamic invizibil care face atât de multe victime în alte state europene. Maramureșenii sunt oameni responsabili, medicii, voluntarii și reprezentanții ISU Maramureș se află în prima linie a bătăliei iar noi, din calitatea de conducători ai administrației județene, vom susține orice demers pentru ca, la final, să fim toți sănătoși”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.