• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 Ianuarie , 2014

„Trăzniţii” în Consiliul Judeţean

Aleşii judeţului s-au întors în „arenă” în 29 ianuarie. Cu binecunoscuta atitudine de „cine mi-s eu”, consilierii judeţeni s-au forţat să pară preţioşi doar că le-a ieşit să fie mai degrabă haioşi. Nu de alta, dar pe ordinea de zi n-au fost cine ce hotărâri importante pentru judeţ, deoarece partea cu aprobarea bugetului va fi abordată la începutul lunii februarie.

 
 

Cea mai importantă hotărâre luată a vizat repartizarea sumelor pentru drumurile judeţene şi comunale, doar că şi această treabă s-a făcut numai pe jumătate, în sensul că s-a stabilit că suma va fi de 7.772 mii lei, dar repartizarea se va face într-o altă şedinţă şi printr-o nouă hotărâre. În rest, hotărârile luate au avut mai mult caracter birocratic.

 

Încă nu erau epuizate punctele de pe ordinea de zi, că nerăbdătorul reprezentant al opoziţiei Felician Cerneştean a dat semnalul că vrea să se înscrie la cuvânt. De când este în Consiliul Judeţean, omul a demonstrat în fiecare şedinţă că are potenţial retoric, însă de această dată s-a întrecut pe sine: a reuşit să facă un fel de sincron între scobitul în nas şi votul în plen. Ei bine, nu a ratat nici de această dată ocazia să ia poziţie bipedă şi să-şi transmită of-ul.

Unii răutăcioşi au interpretat că omul de fapt vroia să se laude că a fost la o lansare de carte la Bibliotecă, „probabil prima din viaţa lui” (vai ce cârcotaşi erau în sală!), dar în realitate el a simţit nevoia să-şi arate nemulţumirea că nu exista sonorizare la Bibliotecă. Poi şi normal că există asemenea luări de poziţie, dacă unii se gândesc doar la felul cum se pot băga în seamă în şedinţe publice, fără să vadă că un pic mai departe de lungul nasului există un fel de ciudăţenie la care oamenii normali îi spun „buton” şi pe care scrie „ON/OFF”.

Apoi, după ce a văzut că lumea nu şi-a pus mâinile-n cap, probabil pentru că toţi ştiu că Bibliotecii nu i se pot aduce reproşuri nici în materie de dotări, Cerneştean s-a mai gândit cu voce tare că ar trebui să se dea primăriilor câte 100 de milioane lei vechi să pună la punct grupurile sociale în instituţiile de învăţământ. Iar acest samurai al administraţiei are şi soluţia, că s-a gândit el înainte ce să spună dacă i se răspunde că nu sunt bani. El vrea să-şi arunce o privire pe bugetele instituţiilor din subordinea CJ şi probabil cât ai zice „sunt ca Chuck Norris”, face el rost de bani tăind din fondurile care lui i se par inutile. Îi putem sugera să înceapă economia cu indemnizaţia lui de consilier judeţean.

 

Conducerea CJ a privit cu seninătate propunerea tulbure a consilierului-samurai, şi cu un calm de-a dreptul enervant i-a răspuns că primăriilor le-au fost şi le vor fi alocaţi bani, însă nu li se poate impune dacă să-i bage sau nu în grupuri sociale.

Apoi a urmat un discurs „la sentiment” al consilierului Marinel Kovacs, care a explicat „de ce să plângem” şi că din el „s-a rupt ceva” o dată cu furtul de la Muzeul de Mineralogie.

Kovacs a povestit că la una dintre întâlnirile internaţionale de specialitate, 16 specialişti în mineralogie s-au mirat de piesa unicat existentă în Baia Mare. Trecând dincolo de gravitatea situaţiei, că trăim într-o localitate în care s-a furat din Muzeu şi Stema oraşului, unii au făcut haz de necaz şi au şuşotit pe la colţuri că noi suntem de vină pentru că organizăm fel de fel de întâlniri internaţionale, iar specialiştii le dau idei hoţilor. Oare nu va veni ziua în care 16 specialişti se vor mira de exemplarele pe care i-au votat maramureşenii în CJ?

 

În finalul şedinţei, Florian Gui a propus să se instaleze GPS-uri pe toate maşinile CJ şi ale instituţiilor din subordine, estimând că în acest fel se va face o economie de circa 30% la consumul de carburanţi. Nici această propunere, aparent inofensivă şi chiar lăudabilă, nu a scăpat de gura comentatorilor: „după cât de blând a stat Gui în ultima vreme la şedinţe, îl bănuim că are el ceva firmă în mânecă, pe care vrea să o propună la CJ să facă investiţia cu GPS-uri”.

 

În următorul număr al Gazetei de Maramureş vom reveni cu o nouă poveste despre CJ, pentru că a fost anunţată deja şedinţa pe luna februarie, unde cap de afiş este aprobarea bugetului pe 2014.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.