• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Noiembrie , 2019

Tratament naturist pentru boala hemoroidală

Postul este un moment extrem de propice pentru a trata boala hemo­roidală. Carnea și în general alimentele lipsite de fibre, brânza intră și ea aici, condimentele tari, li­chidele puține, constipație pentru o lungă perioadă de timp, constituie „rețeta” pentru hemoroizi. Ca atare, o perioadă în care se presupune că vă schimbați alimentația, poate fi un moment prielnic.
Un tratament eficient vă poate scuti de probleme pentru o perioadă lungă, sau chiar pentru totdeauna. Depinde doar de modul în care priviți și acceptați normalitatea în materie de alimentație.
Și aici lucrurile sunt limpezi: dacă ceea ce considerați Dvs. normal în materie de alimentație, adică meze­luri, crenvurşti, ouă, supă / ciorbă, grătar și friptură, brânză și paste, vă oferă hemoroizi, înseamnă că ali­men­tația Dvs. vă îmbolnăvește. Iar ceea ce se petrece în boala hemoroi­dală se petrece și în interiorul orga­nismului Dvs., adică o inflamație, care ulterior poate produce chisturi, fibroame, tumori benigne și maligne.

Dacă alimentația Dvs. este consti­tuită din cereale fierte (nu fulgi sau musli), ci cereale fierte, gătite cu gust, așa cum o fac chinezii, cereale drese cu legume, semințioase, ciuperci, și doar din când în când proteină animală, nu veți face hemoroizi, și nici nu va trebui să vizitați prea des doctorul.

Concret ceea ce vă propun este: baie de șezut cu ceai de Mărul Lupului (Aristolochia clematitis), pregătit ca și decoct, la temperatură maximum suportabilă. Cea mai sensibilă parte a corpului este încheietura mâinii pe interior, acolo unde se ține ceasul. Dacă nu vă frige ceaiul acolo, n-o să vă frigă nici șezutul. Se stă până se răcește ceaiul. Nu este necesar să strecurați plantele. Decoct înseamnă fierbere la foc mic cu capac întredeschis, 15-20 de minute, sub supraveghere, pentru că multe plante spumează. Proporția este de o linguriță de ceai ca și unitate dozatoare, cu vârf, la 350 ml de apă. Alt­fel spus, trei lingurițe la litru, iar o baie generoasă, funcție și de ce număr purtați la pantaloni, poate fi constituită din 3-5 litri. O singură baie pe zi, seara. Acesta este un tra­tament pentru pensionarii din învă­țământ și asistații sociali. Oricine și-l poate permite, mai ales cei care cunosc planta și și-o pot procura singuri.
Pentru că în înţelepciunea sa, Serviciul Naţional pentru Plante Medicinale Aromatice și Produse ale Stu­pului nu permite utilizarea legală a acestei plante, o găsiți prin piețe, sau la cei care își asumă vânzarea ei fără documente. Procurarea ei nu constituie o problemă.
Varianta premium este să utilizați după baia de șezut un supozitor cu propolis. Dacă printr-o minune găsiți Miprosept, utilizați Miprosept până când dați de un lot care ustură... După care puteți încerca Carpicon, care este mai slab, dar nu ustură.
Supozitoare puteți aplica mai multe pe zi. Dacă după montarea unui supozitor aveți scaun, nu înseamnă că aveți noroc, ci că trebuie să mai montați unul.
Rezultate de la prima baie de șezut, respectiv de la prima aplicare de supozitor. Peste 90% dintre cei care au boala hemoroidală se pot trata în acest fel. Sunt cam 10% unde rezultatele sunt mai slabe, pentru că problema nu e neapărat în alimen­tație, ci în zona psiho-emoțională. Vorbim despre persoane supuse unui stres sever în familie sau la serviciu, persoane dominate, care doresc să se afirme, să se exprime, și dintr-un motiv sau altul nu pot să o facă. Poate apare boala hemo­roi­dală, chiar dacă alimentația este corectă.
În acest caz, recomandarea este de a completa tratamentul cu Esențe Florale Bach într-o primă etapă, și ulterior trebuiesc găsite căi pentru a ieși dintr-o astfel de situație.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.