• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 02 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Noiembrie , 2013

„Traducerea” rectificării

Consiliul Judeţean s-a întrunit zilele trecute într-o şedinţă cu caracter extraordinar în care s-au abordat probleme ce ţin de rectificarea bugetară.

 
 

Tocmai pentru a simplifica lucrurile pentru a fi înţelese cât mai bine, i-am cerut vicepreşedintelui Gabriel Zetea să „traducă” ce s-a votat: „Rectificarea de buget operată de către CJ în ultima şedinţă se referă în mod special la ridicarea plafonului salarial pentru unele instituţii aflate în subordinea CJ. Este vorba despre instituţiile care nu aveau plafon salarial pentru asigurarea salariilor până la finalul anului. Deci, au fost luaţi bani dintr-o parte şi puşi în alta, dar nu este vorba de tăieri de buget sau surplus. Vorbim doar de mărirea plafonului salarial.

De asemenea, este vorba despre o parte dintre banii care nu au fost folosiţi la programul Cornul şi Laptele, din cauza întârzierii pe care Consiliul Judeţean a avut-o în licitaţia de atribuire pentru furnizarea de corn şi lapte în Maramureş. Aceşti bani au fost alocaţi către Direcţia Generală de Asistenţă Socială, la protecţia copilului Maramureş, tot pentru asigurarea bugetului salarial până la finalul anului”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Deci nu este vorba despre o rectificare care să afecteze într-un fel investiţiile sau cheltuielile materiale în cadrul CJ. Zetea a adăugat: „În şedinţa trecută au fost alocaţi ultimii bani la primării, din cota de 20% pentru dezvoltarea proiectelor locale. Acum nu am făcut decât să modificăm o singură sumă pentru că s-a strecurat o greşeală la suma finală şi nu am făcut decât o rectificare a hotărârii vechi. Deci nu vorbim de această dată de sume date către primării.

Per ansamblu, nu există modificări, decât că acolo unde unele sume nu au putut fi cheltuite de către unităţile aflate în subordinea CJ, au fost mutate în alte capitole. Sunt mai mult aspecte ce ţin de partea birocratică”.

 

Pentru a-i lămuri şi pe cei care aşteaptă să-şi primească banii de la primării, în urma lucrărilor executate, am întrebat şi dacă din banii repartizaţi de la nivel de CJ pot fi plătite arierate:

„Banii pe care primăriile îi primesc din cota de 20% pentru dezvoltare locală pot fi folosiţi în urma hotărârii de Consiliu Local, pe ce vor ei. Nu există vreo impunere pe care CJ să o facă primăriilor. Există autonomie locală suficientă ca fiecare să poată să-şi folosească banii pe ce vor ei”.

 

Tot la şedinţa de săptămâna trecută s-au repartizat o serie de sume din rezerva bugetară:

„Acum au fost câţiva bani care au fost daţi din rezerva bugetară pentru Primăria Călineşti un ajutor pentru reabilitarea şcolii afectate din cauza unui incendiu, pentru primăria Ariniş pentru terminarea lucrărilor la Centrul de Asistenţă medicală şi pentru Muzeul de Etnografie, având în vedere că acolo este nevoie de intervenţii pentru reabilitarea de la Şura Vinului”, a adăugat Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.