• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Februarie , 2016

Tomograful lui Sabin / Whiskey, Tango, Foxtrot

Imediat după revoluţie am avut acces la un 286 şi apoi, rând pe rând la PC-uri tot mai performante. Am văzut născându-se, crescând şi înflorind reţeaua informatică de spital şi alte reţele fără de care acum nu se mai poate.

Am lucrat pe un tomograf convenţional şi mi s-a părut extraordinară aplicaţia informatică, apoi pe un sistem cu achiziţie continuă cu care am zburat şi mai sus, iar acum este extraordinar ce se poate face cu sistemele moderne de achiziţie, opere de artă ale erei digitale.

Ca utilizator pasionat, am avut şansa de a folosi softuri incredibile, care mi-au uşurat munca, m-au făcut să câştig timp,  mi-au permis să fiu mai coerent şi mai inteligibil, poate chiar mai interesant şi eficient...

Este imposibil ca, după ce ai „gustat” o asemenea viaţă, să revii de bună voie la creion şi radieră. Tot ce înseamnă performanţă medicală este computerizat, în blocuri operatorii şi ATI, la dializă, în radiologie şi laborator, în urgenţă... apoi gândiţi-vă la bănci, biblioteci, media...

 

Câţi oameni deştepţi şi pasionaţi muncesc la concepţia acestor utilitare, alţii la implementarea lor, alţii ca utilizatori, pentru ca alţii să fie beneficiari? Câtă creativitate strălucitoare... Iar voi, imorali imposibil de înţeles, chintesenţe de sociopaţi sadici care vă folosiţi minţile ca să vă strecuraţi în calculatoarele altora violându-le intimitatea, furându-i, distrugându-le munca, subminându-le încrederea şi învăţându-i teama aceea dătătoare de fiori, călcând în picioare orice urmă de decenţă şi empatie. Am ştiut de mult că existaţi, ascunşi în spatele anonimatului care vă dă curaj şi vă alimentează boala şi viciul.

Ştiind că existaţi, am căutat să mă apăr, chiar dacă eram convins că nu prezint interes şi niciodată nu am putut crede că cineva va fi capabil să folosească un sistem inventat de minţi sclipitoare de la MIT  şi utilizat iniţial pentru protejarea transmisiilor de date pentru a-mi cripta munca, alternativele fiind fie pierderea acesteia, fie plata cheii de decriptare, în bitcoins, fără nicio garanţie a recuperării documentelor.

Din cauza voastră se cheltuiesc resurse enorme pentru sisteme de protecţie, resurse pe care am putea să le folosim pentru atâtea alte scopuri.

 

Mamele voastre nu ar fi deloc mândre dacă ar şti cu ce vă ocupaţi, nemernicilor, dar totul este să avem răbdare, odată şi odată,VEŢI PLĂTI!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.