• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Aprilie , 2015

Tomograful lui Sabin / ...voluţie

Trebuie să ne pregătim încet, încet pentru o altfel de lume. În majoritatea ţărilor, serviciile poştale clasice susţinute şi protejate de stat sunt atât de adânc împotmolite în probleme financiare, încât nu se mai întrevăd modalităţi ca ele să fie susţinute pe termen lung.

Firmele private asigură transportul şi distribuirea pe plan naţional şi mondial, cu un profit uriaş, chiar dacă sunt deservite de milioane de salariaţi. Ele se vor dezvolta şi se vor ramifica, utilizând cele mai moderne mijloace de difuzare şi oferind cele mai variate şi mai complexe servicii la preţuri imbatabile. Ţări avansate ca Marea Britanie se pregătesc deja să desfiinţeze cecurile, ca formă de plată în următorii câţiva ani din cauza costurilor mari de procesare. Ele vor fi înlocuite de carduri şi de tranzacţiile online.

Sub forma tipărită, tirajul ziarelor este într-o scădere dramatică. Numeroase ziare mari au renunţat la aceste versiuni pentru că tânăra generaţie pur şi simplu nu mai citeşte ziarul ci, eventual, versiunea online. Acum editorii de ziare şi reviste caută soluţii de alianţă cu companiile majore de telefonie mobilă pentru a dezvolta un model de abonamente cu plată care să le salveze profiturile, iar „e-book”-ul este în plină expansiune.

 

Multă lume a ajuns deja la concluzia că poate renunţa la telefonul fix, păstrând numai unul sau două telefoane mobile. Apoi se spune că industria tradiţională a muzicii se află în plin proces de dezagregare din cauza descărcărilor ilegale şi dificultăţii muzicii inovative de a ajunge la ascultătorii care o aşteaptă.

 

Şi televiziunea trece prin transformări dramatice. Reţelele de TV prin cablu au venituri tot mai mici, clienţii se împuţinează, fiindcă tot mai mulţi preferă să privească TV-ul şi filmele pe PC. Din această cauză,pentru a rămâne profitabile reţelele TV cresc până la limite uneori greu de suportat cantitatea de publicitate. Rămâne atractivă oferta pay-per-view.

Ideea de proprietate va suferi şi ea modificări, cel puţin în domeniul IT&C odată cu apariţia cloud-ul care îşi are rostul lui, dar şi limitele lui. Intimitatea a devenit deja un concept în curs de dispariţie. 24 de ore din 24 BIG BROTHER va şti cine sunteţi, unde vă aflaţi şi ce faceţi prin GPS şi Google Street View, camera de la laptop şi multe altele. Singurul lucru care nu va putea fi schimbat sunt AMINTIRILE noastre... Doar dacă nu ni le fură neamţul ăla... Cum îl chema?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.