• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Noiembrie , 2014

Tomograful lui Sabin / Te cunosc de undeva?

…Paranoidul este reţinut, defensiv, neîncrezător şi suspicios. Hipervigilent la acţiunile celorlalţi. Vede peste tot scheme şi interese ascunse până la conspiraţii şi caută să găsească probe pentru a le susţine. Se crede un fel de justiţiar persecutat şi este greu de lucrat cu el.

 

Schizoidul este apatic, indiferent, distant şi singuratic, sec şi lipsit de umor. Nu simte nevoia şi nici nu doreşte relaţionarea, fiind lipsit de ataşament. Ceilalţi îl interesează foarte puţin până la deloc, este perceput ca un singuratic aproape lipsit de ambiţii. Evită activităţile sociale şi este extrem de timid în relaţionare. Celorlalţi le pare dur şi nepăsător, neinteresat de ceea ce se întâmplă în jurul său.

 

Antisocialul este impulsiv, iresponsabil, versatil şi capabil să încalce orice regulă. Acţionează fără a ţine deloc seama de ceilalţi şi se conformează obligaţiilor sociale doar atunci când are interese personale. Nu respectă nicio regulă, se consideră liber şi independent, manifestând un dispreţ suveran faţă de drepturile celorlalţi,violându-le adeseori fără nicio remuşcare. Sună cunoscut?

 

Histrionicul este expansiv, dramatic, vanitos, seducător şi reacţionează exagerat la stimuli minori. Când vrea să acapareze atenţia sau caută favoruri, este capabil chiar de exhibiţionism, fiind convins că este atrăgător şi fermecător. Sugestibilitate marcată. Reacţionează exagerat, fiind înclinat spre dramatism, iar când nu este băgat în seamă are tendinţa la depresie.

 

Narcisistul este egoist, arogant, grandoman, arivist, obsedat de succesul necondiţionat. Se crede superior, motiv pentru care aşteaptă tratament preferenţial şi este capabil să calce oricând în picioare sentimentele celorlalţi.

 

Dependentul este neajutorat, incompetent, supus, imatur, se sustrage de la responsabilităţile de adult, se vede pe sine ca slab, fragil, caută mereu confirmări de la cei percepuţi ca puternici. Are nevoie permanentă de sprijin şi îi este teamă de abandon.

 

Obsesiv-compulsivul este rezervat, conştiincios, respectuos şi rigid. Este robul convenţiilor sociale şi îşi duce viaţa după reguli stricte şi ierarhii clare. Se crede devotat, eficient şi eficace, productiv şi de încredere.

 

Negativistul este nemulţumit, sceptic şi refuză în mod deliberat să răspundă aşteptărilor celorlalţi. Este în mod intenţionat ineficient, ba chiar subminează obiectivele altora. Îşi reprimă emoţiile, fiind adeseori foarte uşor iritabil.

 

Sadicul este extrem de ostil, caustic, răutăcios, crud, dogmatic. Predispus la raptusuri de furie. Găseşte satisfacţie în a-i domina, intimida, umili, abuza şi brutaliza pe alţii.

 

Masochistul îşi neagă propria valoare, încurajându-i pe alţii să profite de el şi să îl batjocorească.

 

ASTA sună cunoscut!...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.