• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Aprilie , 2014

Tomograful lui Sabin / Suin

Din discursul europarlamentarului independent Godfrey Bloom la Parlamentul European, 21 noiembrie 2013: „Domnule Preşedinte, îmi vine în minte un citat al marelui filosof american Murray Rothbard, care spunea că statul este o instituţie a jafului, iar impozitarea este un sistem prin care politicienii şi birocraţii fură bani de la cetăţeni pentru a-i risipi într-o manieră ruşinoasă.

Acest loc nu face excepţie. Este fascinant cum de reuşiţi să vă păstraţi faţa serioasă atunci când peioraţi despre evaziunea fiscală. Întreaga Comisie şi birocraţii acesteia nu plătesc impozite, dumneavoastră nu plătiţi taxe ca şi ceilalţi cetăţeni, ci vă bucuraţi de tot felul de aranjamente, privilegii şi legi speciale, impozite cu prag şi planuri de pensii mai mult decât avantajoase, necontributorii...Voi sunteţi cei mai mari evazionişti ai Europei şi totuşi staţi aici cu tupeu şi daţi lecţii altora.

Ei bine, mesajul acesta a ajuns la oamenii Uniunii Europene şi vă veţi da seama că euroscepticii vor deveni tot mai numeroşi şi va veni clipa în care aceştia vor năvăli aici şi vă vor spânzura pe bună dreptate!”.

Cârcotaşii ar putea spune că elocinţa europarlamentarului vine mai degrabă dintr-o anume latură a personalităţii sale, cunoscută pentru remarcile fruste şi limbajul dezinhibat. Să nu uităm însă că acesta este la al doilea mandat şi probabil va mai candida.

Eu aş prefera o abordare de genul „gura păcătosului…” şi,   ascultându-l, m-am gândit a nu ştiu câta oară în ultimii mulţi ani la „Ferma animalelor” a lui G.Orwell şi la mesajul dătător de fiori al distopiei: toate animalele sunt egale, dar unele sunt MAI EGALE decât altele... mesaj care a depăşit mult pragul asumat iniţial de autor, devenind o reflectare a naturii umane. Iar aici, lângă buricul Europei, unde noi supravieţuim de atâta amar de vreme, continuăm să căutăm năuci şi cu ochii închişi orice ne-ar putea scăpa măcar puţin de pestilenţa mirosului de godac.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.