• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 August , 2015

Tomograful lui Sabin / Răbdare

„…Moşule, tu vezi că de peste 25 de ani EI ne fraieresc? Le dau amărâţilor un mic, o găleată şi două pixuri şi cu zâmbete mieroase îi îndeamnă să creadă că dacă vor ajunge la putere vor face dreptate, iar atunci va curge lapte şi miere. Recunosc că i-am crezut pe primii.

Veneam din comunism, eram disperat după apă caldă, căldură şi mâncare pe tejgheaua magazinului. Apoi, cu speranţă, i-am girat pe ceilalţi. Ne-au promis şi aceştia că vor face dreptate şi iar m-am hrănit cu speranţa că viaţa ne va fi mai bună, că ni se vor întoarce copiii acasă din zări străine... Nu ştiu să dau sfaturi. Nu ştiu dacă dreapta e mai bună decât stânga. Ştiu însă că suntem aici de peste 2000 de ani şi am supravieţuit migratorilor, invadatorilor, războaielor, foametei şi secetei.

Cred că toate astea trebuie să ne fi format ochiul şi priceperea să îi descoperim pe cei care, chiar dacă nu ne vor face viaţa mai bună, măcar nu ne vor minţi de la obraz. Trebuie să-i alegem pe cei capabili să spună adevărul, oricât de dureros ar fi acesta, şi nu după zâmbet sau după ura pe care ne-o inoculează împotriva celuilalt. Să nu-i mai alegem ca să-i facem în ciudă vecinului…

 

Să nu mai dăm ţara pe mâna unuia sau unora care sunt acuzaţi de furt pentru că vor fura toată bruma de avere pe care au strâns-o de secole înaintaşii noştri părinţi. Suntem permanent în criză, unii abia se descurcă de azi pe mâine să aibă ce pune copiilor pe masă. Atunci, ei de ce nu sunt? Crezi că banii daţi în campaniile electorale sunt bani munciţi?

 

Şi-ar lua EI de la gura familiei lor să dea electoratului, dacă banii nu ar fi murdari şi nu ar fi siguri că mâine fac rost de alţii? Crezi că ar da spectacole gratis dacă nu ar avea de gând ca ulterior, să pună înapoi, din afaceri gri, banii pe care i-au cheltuit ca să-i prostească pe amărâţi să le dea votul? Nu este evidentă indiferenţa cu care ne tratează? Nu vezi că nu le pasă dacă mor copiii şi bătrânii prin spitale sau în accidente? Nu vezi că nu le pasă de sănătatea noastră, de educaţia copiilor şi nepoţilor noştri? Ce să facem ? Cu cine să votăm?

 

Păi, e problema noastră, moşule, e conştiinţa noastră. Ar trebui aleşi cei care nu ne dau nimic în campania electorală, dar care ne-ar spune cinstit că laptele şi mierea trebuie să mai aştepte, că banii sunt puţini şi că numai punând umărul cu toţii, vom putea ieşi din impas. Eu l-aş alege pe acela căruia i-aş da, fără teamă, fata de nevastă ”…Te salut!

Eugen.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.