• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Octombrie , 2015

Tomograful lui Sabin / Posmag muiat

…Hidrocentralele noastre sunt de mult amortizate contabil. Costul de producţie este acum de 10 ori mai mic, dar cel pe care-l plătim, de 10 ori mai mare. Amortizarea termocentralelor, după atâţia ani, duce la costuri foarte mici de producţie, în schimb, comisioanele de import sunt cele ce „reglează” acum preţul.

Şoselele şi autostrăzile sunt cam aceleaşi, dar cu un trafic de 10 ori mai mare. Acum, statul la coadă e privit ca ceva normal. Până în 1989 eram minţiţi 2 ore pe zi la televizor, acum suntem minţiţi 24 de ore pe zi. În ziua de azi poţi face o facultate chiar dacă nu ai minte, doar cu bani. Examenele de semestru sunt teste grilă, iar subiectele sunt postate pe net cu 2 săptămâni înainte. Exploatarea resurselor naturale se face de către privaţi, iar aceştia dau statului Român între 3-12%!

Protecţia socială are scopul de a-l aduce pe om la nivelul de inteligenţă, cunoaştere şi percepţie al rumegătoarelor şi este cea mai rudimentară metodă de obţinere a liniştii sociale. Se pun borduri şi se fac consolidări mai ales unde nu este cazul, doar pentru a încasa comisionul.

 

Sunt sigur că toată clasa politică aşteaptă cutremurul cel mare ca pe o mană cerească. Până în 1989, fiecare mergeam anual în concediu, o dată la mare şi o dată la munte. Azi, doar 5% îşi mai permit. Apa plată e la fel de scumpă ca berea.

Numai la noi plăteşti la bancomat comision de consultare cont sau când retragi numerar de pe card. Au fost date şi încă se mai dau legi valabile câteva zile. 

Brânza e mai scumpă decât carnea, nucile noastre sunt mai scumpe decât nucile de cocos, laptele simplu este mai scump decât laptele bătut, portocalele sunt mai ieftine decât merele, cărţile sunt mai ieftine decât revistele, muzica bună e mai ieftină decât muzica proastă, vinul este mai ieftin decât strugurii, ciupercile sunt mai scumpe decât carnea de pui… Statul a devenit cel mai mare expert în Kamasutra, competenţă adusă la nivel de abilitate şi rafinată prin utilizare permanentă în relaţia cu cetăţeanul… cu MINE, cu TINE!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.