• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 19 Decembrie , 2012

Tomograful lui Sabin / P.S.

...“Gâştele zboară în stoluri în formă de “V”. Când fiecare gâscă dă din aripi, ea creează un curent ascendent ce susţine gâsca din spatele ei. Astfel, stolul înaintează cu 71% mai repede decât dacă fiecare gâscă ar zbura singură.

Când o gâscă iese accidental din formaţie, ea simte imediat rezistenţa curentului de aer şi de aceea revine imediat în stol. Când gâsca din fruntea stolului oboseşte, ea nebeneficiind deloc de curentul ascendent, se retrage în mijlocul formaţiei, pentru a se odihni, şi o altă gâscă îi ia locul în faţă. Gâştele din stol gâgâie pentru a o încuraja pe cea din faţă să menţină viteza.

Când o gâscă se îmbolnăveşte sau este rănită, două gâşte din stol ies din formaţie şi zboară în jos după ea pentru a o ajuta şi proteja. Ele rămân cu gâsca bolnavă până când aceasta îşi revine sau moare, şi îşi continuă apoi drumul cu un alt stol”…” Un tânăr mergea pe jos printr-un sat şi, la un moment dat, decide să ia o pauză. Se aşează pe o bancă, unde se afla un om mai în vârstă şi încep, firesc, să vorbească despre ţară, guvern, despre legiuitori şi cei asemenea lor. Domnul îi spuse tânărului că îi compară pe parlamentari şi pe alţii asemenea lor cu o broasca ţestoasă aşezată pe un stâlp. Tânărul nu a înţeles analogia şi atunci domnul i-a explicat: dacă te plimbi prin ţară şi vezi o broască ţestoasă stând în echilibru pe capătul de sus al unui stâlp de gard, ce poţi să te-ntrebi? În primul rând nu înţelegi cum a ajuns acolo, în al doilea rând nu poţi să crezi că stă acolo, în al treilea rând ştii sigur că nu ar fi putut să ajungă acolo singură, în al patrulea rând e clar că n-are ce căuta acolo, în al cincilea rând eşti convins de faptul că aceasta nu va face nimic folositor cât timp stă acolo. Pentru asta este votul”...

„Oamenii politici şi scutecele trebuie schimbaţi pentru aceleaşi motive” – G.B.Shaw.

„Un pet dispare în 800 de ani, nesimţiţii niciodată, deşi sunt biodegradabili” - anonim român.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.