• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Februarie , 2015

Tomograful lui Sabin / Omnivor

Într-o lume în care principiile, valorile reale, scrupulele, caracterul, coloana vertebrală, starea bipedă a demnităţii au fost înlocuite, pe socluri fiind puse reversurile lor, într-o astfel de lume de bivoli şi coţofene, de boi şi viţei, de greieri şi furnici, de ţestoase şi iepuri, de lei jerpeliţi şi vulpi parşive…porcul este cel mai potrivit lider.

 

El are toate trăsăturile necesare pentru a reuşi, are nesimţirea, lăcomia, inconştienţa şi suficienţa de a nu-şi da seama de propria non-valoare pe care o consideră unicitate şi grandoare. Este un lacom visceral, a cărui singură capacitate excepţională este cea de a râma la nesfârşit în rahat, de a lovi cu râtul în dreapta şi-n stânga pe toţi cei ce atentează la lăturile lui fără a fi deranjat de mizeria în care se bălăceşte, aceasta fiindu-i spaţiu vital şi mediu optim de dezvoltare.

În preajma marilor porci se regăsesc mereu alte specii de animale, care îi slugăresc din vanitatea de a fi la curtea liderului, din ambiţia de a prinde şi ei ceva resturi de lături cu ciolan din crăpelniţa porcului. Se pare că de porci nu vom scăpa niciodată, fiindcă sunt excepţional de bine adaptaţi, le place mizeria, le plac lăturile, le savurează, se scaldă în ele, dorm în ele, îşi împroaşcă oponenţii cu ele, este de fapt natura lor.

Ar trebui să scăpăm mai întâi de pepiniera de porcuşori şi asta ar fi posibil doar prin educaţie, prin cultură civică, prin cultura bunului simţ, a respectului, a valorii şi a celor N ani cu toate minţile acasă, că doar 7 s-a văzut că nu sunt destui. Am avea nevoie de câteva generaţii educate în spiritul altor valori, iar asta este extrem de greu de realizat. Cine să le educe?

Cu asemenea ierarhii, asemenea exemple de viaţă, cu asemenea dascăli întru porcie, să nu ne mirăm dacă viitoarele generaţii vor fi tot mai animalice, mai degenerate, mai dezumanizate, iar din rândurile lor vor apărea lideri din ce în ce mai puri ca pedigree omnivor.

NOI îi cocoţăm acolo sus de unde ne împroaşcă cu dejecţiile lor, pe care le proclamă apoi mană cerească.

Ne-am putea feri atât de lături şi de excremente, cât şi de vânturile trase cu aere academice, dar parcă e mai lucrativ să devii porc sau măcar şobolan în cocină.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.