• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Februarie , 2015

Tomograful lui Sabin / Metodic

…În fiecare zi, pe toate canalele media, oferă-i fraierului un exemplu de personaj realizat financiar, insistă pe cât de mulţi bani are acesta, câte chestii super îşi cumpără, cu cine umblă, în ce casă luxoasă trăieşte şi cât de cool este. Apoi oferă-i informaţii şi despre scandaluri din viaţa acestui personaj realizat pentru a putea fi comentate de fraier împreună cu ceilalţi fraieri din lumea lui, să uite de propria lor mizerie existenţială.

În fiecare zi, pe toate canalele media, explică-i fraierului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele şi convinge-l că nu are voie să rateze niciuna din ofertele promovate de celebrităţile zilei: mâncare, haine, medicamente, de care însă aceştia nu s-ar atinge în ruptul capului. În fiecare zi, pe toate canalele media, dezvăluie-i fraierului prin ştiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce răutăţi fac autorităţile, cât de mult şi prin ce metode ingenioase fură banul public. Arată-i însă de o sută de mii de ori ce bine se circulă pe podul sau şoseaua abia inaugurate, ce sisteme super-performante pentru siguranţa ta de fraier au fost cumpărate, ce evenimente artistice de înaltă ţinută şi popularitate vor fi organizate, iar în acest mod, fraierul se va iluziona că acolo sus, cineva, lucrează şi pentru el, uitând de deturnarea sistematică a banilor publici în buzunarele unora.

Apoi, pentru un pic de sare şi piper, arată-i fraierului câţiva barosani încătuşaţi, dar uită când aceştia sunt achitaţi sau primesc pedepse cu suspendare. În fiecare zi, pe toate canalele media, arată-i fraierului informaţii detaliate despre crime, jafuri, violuri, tâlhării, drogaţi, bande de nelegiuiţi, arată-i că nu mai este în siguranţă nicăieri şi că va trebui să îşi cumpere uşă metalică, pistol cu bile, supraveghere video, să îşi asigure casa, maşina, partenerul de viaţă, copilul şi pe sine. În fiecare zi, arată-i fraierului că toată lumea este îngrijorată de soarta educaţiei, dă-i mii de exemple de ce în România nu are rost să faci şcoală.

În antiteză, arată-i femeia independentă, cu principii, care are de toate pentru că a fost sponsorizată de un iubi potent financiar, cam bătrân, dar generos. Arată-i fraierului cum să ajungă bogat, vedetă sau fotomodel, când el e de fapt un sărăntoc, un nimeni şi un urât. Aceasta este esenţa parteneriatului „stat + privat + media”, folosit de ani buni pentru îndobitocirea noastră.

De ce nu îţi mai place nimic, de ce îţi vine mereu să te cerţi cu toată lumea, de ce te simţi neglijat, ignorat, umilit, de ce nu mai eşti fericit şi nici măcar mulţumit?

 

Bucură-te, dacă măcar eşti conştient de statutul tău de fraier…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.