• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 22 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 August , 2016

Tomograful lui Sabin / La ureche

…„Analiza datelor şi informaţiilor provenite pe linia unor surse discrete a scos în evidenţă unele aspecte de interes operativ, care explică situaţia grea în care se găseşte România la ora actuală, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere politic.

Puterile mondiale caută, prin orice mijloace, să-şi adjudece supremaţia în această zonă strategică a Europei, aşa că, în anii scurşi de la evenimentele din decembrie 1989, războiul din umbră purtat de aceste superputeri a adus pe eşichierul politic personaje studiate în timp, cu grave carenţe comportamentale, uşor de compromis, tocmai pentru a fi dirijate în sensul dorit de ei. Cu ajutorul acestora s-a reuşit distrugerea economiei româneşti, anihilarea serviciilor secrete, aducerea în stare de inoperativitate a armatei şi, mai ales, zdruncinarea unităţii poporului român.

Noua protipendadă a creat un „curent contraorganizaţional al mediului vieţii colective”, care a dus la formarea „subspaţiilor neguvernabile”. Agregarea acestor subspaţii, în timp, a determinat actualul „război subnaţional” dintre carteluri şi instituţiile statului. Aşa s-a ajuns la o veritabilă derivă instituţională, formelor de organizare politică imputându-li-se lipsa de legitimitate, ceea ce a pus în primejdie atât Statul, cât şi Naţiunea. Trăsăturile dominante ale acestora sunt schimonosite şi falsificate de uzurpatorii a căror ţintă este demolarea efigiilor şi a reperelor identităţii noastre naţionale.

Ei au constituit „structuri alternative”, formând reţele de „colegii invizibile”, pentru a captura centrul puterii în România. Cadre recrutate din zone periferice au fost plasate în toate partidele, la toate publicaţiile, în toate guvernele, dobândind astfel accesul, sau chiar controlul, în instituţii - cheie ale României, de la Ministerul Afacerilor Externe la Preşedinţie, de la Guvern la Parlament şi, nu în ultimul rând, în „societatea civilă”, devenită vârf de lance al manipulărilor puse la cale. Lansarea, în spaţiul public, a politicii grupului de interese a reprezentat o mutaţie majoră, care a modificat fundamental peisajul politic al României.

Pârghiile statului au fost preluate şi sunt folosite de carteluri şi mafii organizate într-un complicat mecanism al infracţiunilor, care a reuşit crearea unei baze a organizaţiilor negre ale societăţii româneşti. Are loc o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru conversia puterii politice a statului în putere financiar - politică a unui grup hegemonic transpartinic, vădit antinaţional”…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.