• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Martie , 2016

Tomograful lui Sabin / Jeopardy

Mă gândesc că temperamentul unei persoane nu poate fi unul pur, cred că există trăsături care se îmbină între ele. Din caracterizările celor din jur care au curaj să îşi exprime opinia în faţa mea şi din ceea ce am mai citit, la mine predomină temperamentul sangvinic, dar mai există şi alte influenţe care îşi pun, într-o măsură mai mare sau mai mică, amprenta asupra modului meu de relaţionare şi manifestare.

 

Deoarece temperamentul meu este predominant sangvinic, eu sunt un extrovertit şi vă spun sigur că am un nivel scăzut de nervozitate, de cele mai multe ori şi în cele mai multe împrejurări sunt calm, stăpân pe mine, iar dacă cineva încearcă să mă enerveze, nu va reuşi niciodată, pentru că sunt greu influenţabil, chiar încăpăţânat.

 

Extrovertiţii sunt orientaţi spre prezent şi spre viitor, deci pentru mine trecutul nu are relevanţă, mă adaptez foarte uşor, indiferent de conjunctură şi îmi fac repede prieteni/cunoştinţe noi. Aşadar, nu este deloc adevărat că noi ăştia suntem experţi în a ne da poalele peste cap şi cam atât.

 

De la sangvinici am preluat niscaiva aptitudini de conducere, de la manipulare şi persuasiune până la impunerea obedienţei necondiţionate şi mă străduiesc să fiu eu cel care propune şi chiar comandă lucrurile dar, implicit  şi spiritul de grup deoarece nu-mi place să fiu singur, având mereu nevoie de anturaj spectator.

Sunt sociabil, vorbăreţ şi am mereu grijă să spun că nu îmi prea place să bat câmpii, sunt săritor şi hazliu, ador ca oamenii să recunoască faptul că sunt fericiţi datorită mie.

 

De la colerici am preluat doar optimismul şi spiritul activ până la neliniştit, deoarece nu suport să stau degeaba şi nici nu pot tolera să-i văd pe alţii făcând aşa ceva.

De la melancolici am preluat doar faptul sunt liniştit, dar nu tot timpul, ci doar atunci când sunt obosit şi plictisit, iar în final, de la flegmatici am preluat faptul că sunt controlat, calm şi de cele mai multe ori, e drept că foarte încet, ajung la sentimente extrem de consistente, chiar dacă printre ele se numără ura şi invidia.

Eu sunt...SUNT...?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.