• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Septembrie , 2013

Tomograful lui Sabin / Gospel

Amazing Grace este un imn creştin pe versuri ale clericului şi poetului englez John Newton publicate în anul 1779. Având mesajul că indiferent de păcatul comis, iertarea şi recâştigarea liniştii sufleteşti sunt posibile datorită graţiei divine, Amazing Grace este, poate, cel mai cunoscut cântec popular al lumii anglofone.

Newton a fost un ins extrem de recalcitrant, negustor de sclavi care în urma unei furtuni violente în anul 1748 s-a convertit spiritual, iar din 1755 a început să studieze în mod organizat teologia creştină.

Amazing Grace a fost scris pentru o slujbă de Anul Nou 1773 şi cântat de congregaţie pe o muzică oarecare. A fost tipărit în 1779 şi a rămas puţin cunoscut în Anglia, dar la începutul secolului al XIX-lea a fost utilizat în mod extensiv în Statele Unite. A fost asociat cu numeroase melodii, dar, începând cu anul 1835, s-a întâlnit cu cântecul „New Britain” şi nu s-au mai despărţit.

Se pare că este cântat de cel puţin 10 milioane de ori în fiecare an şi este emblematic pentru cultura afro-americană. Puteţi găsi versurile pe net, dar acum am să vă propun altceva: căutaţi pe net link-ul http://www.youtube.com/ watch?v=niT2q0ElP4g, unde vă veţi întâlni cu „cel mai mare chitarist al lumii” după cum spunea Eric Clapton, adică Tommy Emmanuel, despre care, din păcate, prea puţină lume a auzit (din nou discuţia despre valoare vs. notorietate…).

 

Aveţi răbdare 6 minute şi ceva, ascultaţi şi micul interviu apoi amintiţi-vă de mica mea povestioară de la început. Apoi, vă sugerez să vă duceţi la http:// www.youtube.com/watch?v=pEyEu-hS0fA,  unde îl veţi găsi pe Victor Wooten, basist genial… Veţi vedea cum a preluat ideea planurilor sonore de la Tommy Emmanuel, ducând-o pe o altă cărare a acestei minunate lumi a muzicii adevărate făcută cu pasiune şi profesionalism…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.