• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Martie , 2016

Tomograful lui Sabin / Gând

„Nu contează cel ce critică, nici cel care atrage atenţia asupra şovăielii unui om puternic sau asupra a ceea ce putea fi făcut mai bine.

Cel care de fapt contează este luptătorul din arenă, cu faţa năclăită de praf, sudoare şi sânge, străduindu-se din răsputeri, vitejeşte, cel care greşeşte şi îşi pierde puterile iarăşi şi iarăşi, pentru că nu există efort fără greşeală şi puncte slabe, dar care se luptă cu adevărat să îndeplinească faptele, care cunoaşte extraordinarul entuziasm, devotamentul fără margini, care se dăruieşte unei cauze merituoase, care în cazul cel mai fericit cunoaşte triumful unei mari realizări, sau, în cel mai rău caz, dacă eşuează, aceasta se întâmplă cel puţin pentru că a avut planuri îndrăzneţe, astfel că locul său nu va fi nicicând alături de cei distanţi şi sfioşi care nu cunosc nici victoria, nici înfrângerea.

Omul trebuie să se supună atotputernicei Legi a Cauzei şi Efectului, pentru că aceasta este omniprezentă şi imuabilă.

Efortul sau cauza determină răsplata sau efectul. Cu cât efortul este mai mare, cu atât mai valoroasă va fi răsplata. Favoarea, şansa, norocul… nu contează în ordinea universală.

Orice realizare, sau lipsa acesteia, reprezintă răsplata efortului, sau nevoia acestuia. În esenţă, succesul sau eşecul sunt idei manifestate, vise împlinite sau scopuri realizate. Făureşte-ţi un vis; nu-l lăsa să scape; păstrează-l cu sfinţenie, ca pe un bulgăre de aur. Lasă-l să-ţi răscolească sufletul şi să-ţi stimuleze gândurile, pentru că el va determina cursul vieţii tale. Urmează-ţi visul cu încredere şi într-o zi se va realiza.

Astăzi, situaţia ta materială poate fi apăsătoare şi dificilă, dar acest fapt nu va fi de lungă durată dacă îţi făureşti un vis incitant pe care să îl urmezi din tot sufletul. Când visul îţi va schimba lumea interioară a ideilor, lumea exterioară va răspunde schimbării. Un vis entuziast aduce cu sine schimbarea.

Fii prudent în ceea ce visezi în mod conştient, dacă vrei ca visul să se împlinească. Visul care te înflăcărează şi pe care îl păstrezi în suflet este sursa unei realizări care va dura o viaţă. Într-o bună zi, visul din sufletul tău se va realiza, indiferent de natura sa: bun sau rău, sau şi bun şi rău, nu are importanţă. În final, viaţa ta va urma cursul pe care ţi-l doreşti cel mai mult. Vei primi adevărata răsplată pentru efortul depus, pe măsura propriilor tale idei şi poţi ajunge la înălţimea celui mai nobil vis al tău sau te poţi coborî la nivelul cel mai josnic al imaginaţiei tale.

Pentru că ai libertatea de a gândi, soarta este doar în mâinile tale. Tu eşti singurul răspunzător.”

 

Glenn Bland

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.