• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 4 Noiembrie , 2014

Tomograful lui Sabin / Despre viaţă

...În prima zi, Dumnezeu a creat câinele şi i-a zis: „Vei sta mereu în uşa casei şi vei lătra la oricine vrea să intre sau doar trece prin faţa ei. Pentru asta îţi dau 20 de ani de viaţă”. Câinele a răspuns: „E prea mult timp pentru a sta şi a lătra. Ce-ar fi să-mi dai doar zece ani şi să-i păstrezi pe ceilalţi zece?”. Iar Dumnezeu a fost de acord.

 

A doua zi, Dumnezeu a creat maimuţa şi i-a zis: „Înveseleşte-i pe cei din jur cu scălâmbăielile tale şi fă-i să râdă. Pentru asta îţi dau o viaţă de 20 de ani”. Maimuţa a zis: „Să mă maimuţăresc 20 de ani? Asta-i prea mult! Ce-ar fi să-ţi dau 10 ani înapoi cum a făcut şi câinele?” Iar Dumnezeu a fost de acord.

 

A treia zi, Dumnezeu a creat vita şi i-a zis: „Tu ai să mergi toată ziua pe câmp cu ţăranul, vei suferi în arşiţa soarelui, vei avea viţei şi vei da lapte ca să poţi întreţine familia ţăranului. Pentru asta îţi dau 60 de ani de viaţă”. Vita a răspuns: „Asta e o viaţă tare grea şi tu vrei ca eu să trăiesc 60 de ani? Ce-ar fi să păstrez doar 20 din ei şi să-ţi înapoiez 40?” Şi Dumnezeu a acceptat şi de această dată.

 

În ziua a patra, Dumnezeu l-a creat pe om şi i-a zis: „Mănâncă, dormi, căsătoreşte-te, înmulţeşte-te şi bucură-te de viaţă. Pentru asta îţi dau 20 de ani”. Dar omul a zis: „Numai 20 de ani? Nu s-ar putea să-mi dai mie cei 20 de ani ai mei, pe cei 40 pe care ţi i-a înapoiat vita, cei 10 de la maimuţă şi ceilalţi 10 de la câine, pentru a avea o viaţă de 80 de ani?”. „De ce nu?” a zis Dumnezeu, „Tu ai cerut-o!”...

 

Acesta este deci motivul pentru care, în primii 20 de ani, mâncăm, dormim, ne jucăm şi ne distrăm. Următorii 40 de ani muncim ca vitele în soare ca să ne întreţinem familiile. După care ne maimuţărim timp de 10 ani intrând în politică, iar ultimii 10 ani îi petrecem pe prispa casei lătrând la toată lumea... Eu cu cine votez?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.