• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 August , 2013

Tomograful lui Sabin / Despre noi

...”Ceea ce poate fi confundat cu solidaritatea la români este, de fapt, gregarismul acestora. “Gregarismul se produce prin imitaţie, pe când solidaritatea, prin încordare şi stăpânire de sine.

”Dacă o bună perioadă de vreme forţa imitaţiei a ţinut poporul român laolaltă, prin deprinderi mecanice, de acum încolo este imperios necesar să renunţăm la ea, întrucat s-a produs o mare schimbare – însemnătatea pe care a dobândit-o lupta economică în determinarea progresului şi existenţei statelor moderne. Ori, pentru această luptă, metoda imitaţiei devine inutilă şi periculoasă. Nu putem fi competitivi în comerţ, în industrie, păstrându-ne vechile deprinderi, ci trebuie să inovăm, să ne cultivăm noi aptitudini. Să renunţăm de a mai fi “meşteri de gură şi răi de faptă.”....!
Acţiunea este principalul ingredient al succesului. Dacă nu faci nimic, nu se întâmplă nimic. Dacă un prost vrea să meargă din punctul A în punctul B, o ia tot înainte pe arătură şi vede el după aia. Dacă un om deştept vrea să ajungă din punctul A în punctul B, întâi face o analiză a traseelor posibile şi a situaţiilor neprevăzute ce pot apărea în cale şi îşi face planul a, planul b şi planul c, de rezervă.
Dacă îi apare un zid în cale, o ia prin stânga sau prin dreapta sau face o gaură, trece pe deasupra sau sapă un tunel pe dedesubt? Dacă va fi nevoie de săpat un tunel ar trebui să-şi ia o unealtă de fier sau de lemn? Să fie uşoară şi mică sau ceva serios, de performanţă?
În final, se va plictisi şi va renunţa la drum. În general “proştii” îşi stabilesc un obiectiv şi întreprind o acţiune sau mai multe în scopul de a-l atinge. Iar asta le aduce succesul.
Simplul potenţial, adică inteligenţa fără acţiune, nu aduce absolut NIMIC în afara frustrărilor.. Nu e bine să trăim după standardele altora, după cum nu e bine să-i lăsăm pe alţii să ia hotărâri pentru viaţa noastră…
Nu vreau nicidecum să spun că toţi oamenii de succes sunt proşti, ci doar că trăim în vremurile în care, în absenţa unor repere morale (şi de oricare mai vreţi voi) CLARE cred că este mai bine să fii prost şi hotărât”…GATA

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.