• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 01 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Noiembrie , 2013

Tomograful lui Sabin / Control

Big Brother a înţeles de foarte mult timp că mintea este cheia dominării şi supunerii celorlalţi. De-a lungul timpului au fost încercate multe tehnici, de la sclavagism la dictatură, dar niciuna nu a avut atât de mult succes ca inocularea impresiei de libertate amestecată cu persuasiuni cât mai adânc înfipte în subconştientul uman.

Din orice alt motiv în afară de teamă sau jenă nu voi vorbi despre religie, deşi este cel mai vechi şi îndelung exersat mijloc de control mental până la spălarea creierului, tehnică a cărei existenţă şi practică nu o mai poate nega nimeni. Răspândirea de zvonuri, de cele mai multe ori fără legătură cu realitatea este apanajul mass-media. Internetul, ziarele, televiziunea, radioul, adeseori literatura de specialitate, contribuie la naşterea unor noi paradigme.

Acest mecanism presupune durate mari de timp pentru atingerea scopului tocmai pentru ca noi să credem că totul a fost jocul hazardului, iar mesajele să pătrundă în minţile noastre exact aşa cum se doreşte, de multe ori chiar „victimele” fiind acelea care cer... schimbarea.

Tehnica aceasta reacţie-soluţie este o altă metodă de spălare a creierului. Se creează o problemă, se aşteaptă răspunsuri din partea societăţii civile şi apoi se vine cu “soluţia” dorită care exista de la bun început în mânecă. Apoi mesajele subliminale, emisiunile de îndobitocire în masă, filmele alese cu grijă şi reluate mereu, mereu, modul de selectare şi prezentare a ştirilor... şi orice mai doriţi din arsenalul inepuizabil al televiziunilor care, prin definiţie, nu pot fi independente...

Apoi, educaţia axată pe memorare şi nu pe analiză şi gândire, care va duce la diminuarea drastică a individualităţii de exprimare şi manifestare, premiză perfectă pentru uneltele care trebuie să devenim la maturitate. Majoritatea preferăm fatalismul confortului pentru că, nu-i aşa, oricum nu putem face nimic pentru a schimba lucrurile. Este mai uşor să mergi la muncă zilnic, fără să te întrebi ce fel de viaţă e asta, fără să fii curios să afli ce ar putea distruge viitorul copiilor tăi , fără să vrei să faci nimic pentru că... ce poţi face tu?

Deşteptarea!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.