• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Aprilie , 2013

Tomograful lui Sabin / Contraste

Într-un gest de mare nobleţe şi prietenie, la fel ca şi alţi mari muzicieni ce i-au onorat pe iubitorii de muzică ai urbei noastre, „Trio Contraste” au decis să-şi petreacă o parte din ceasurile aniversare ale celor 30 de ani de existenţă pe scenă alături de câţiva băimăreni, în Sala de concerte Rotary a Liceului de Arte.

Aşa cum m-am aşteptat, a fost un spectacol unic, un regal cum nu cred că vom mai vedea şi asculta prea curând.

Trei muzicieni de talie internaţională ne-au smuls din existenţa cotidiană şi ne-au dus pentru mai bine de două ore pe un tărâm vrăjit. Iar cum foarte bine observa cu mândrie cineva care a văzut şi spectacolul dat a doua zi la Academia de muzică „G.Dima” din Cluj: la noi au dat trei bisuri serioase, acolo au dat doar unul...

Eu unul am mai recunoscut că aştept întotdeauna cu nerăbdare şi partea de după concert sau recital, când, într-un cadru intim, informal şi dezinhibat, încep poveştile despre lume şi viaţă, bineînţeles, cea mai mare parte din lumea muzicii sau în strânsă legătură cu aceasta.

De ani de zile încerc să-mi explic motivele pentru care oamenii aceştia revin cu atât de multă plăcere aici la noi pentru că este vorba de cu totul altceva decât interesul material. Vin pentru alţi oameni, pentru prietenia adevărată pe care cu certitudine au simţit-o de fiecare dată, pentru sinceritatea simplă, pentru râsul din toată inima, pentru clipele de NORMALITATE după care tânjim cu toţii.

Dacă pui la un loc ingredientele potrivite, se pare că acest lucru chiar se întâmplă, iar din perspectiva muzicii cred că oraşul nostru este un loc extrem de potrivit pentru astfel de întâmplări-evenimente.

Ştiu cu certitudine că toţi cei care au cântat aici vor reveni cu mare drag, ştiu că vor veni şi alţii...

Mă gândesc de mult timp ce bine ar fi pentru noi toţi să avem o sală de concerte adevărată, chiar o filarmonică...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.