• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Martie , 2017

Tomograful lui Sabin / Cine-i acolo?

…Cei dominați de ego sunt inocenții care nu doresc decât să fie fericiți. Le este teamă de reproșuri, sunt credincioși și optimiști până la utopici, pot fi mistici, romantici și visători dar pot fi uneori și plictisitori în naivitatea lor. Eroii vor să facă lumea mai bună pentru a-și putea dovedi propria va­loare, având o mare teamă de a nu fi percepuți ca vulnerabili sau fricoși. Sunt competenți, salvatori, buni parteneri și cel mai adesea câștigători. Iubitorul aproapelui, altruistul, există pentru a-i ajuta pe alții. Are spirit de sacrificiu până la a se lăsa exploa­tat în mod deliberat, este generos, capabil de multă compasiune, nu tolerează egoismul și mai ales lipsa de recunoștință.

Oamenii obișnuiți au o dorință profundă de a relaționa cu ceilalți deoarece le este teamă să nu fie lăsați pe dinafară. Sunt sinceri și empatici dar sunt capabili să renunțe la propria identitate de dragul unor relații superficiale. Sunt cei buni la toate, empaticii din vecini, samaritenii din majoritatea tăcută.

Printre cei dominați de trăiri sunt explo­ratorii care, în căutarea unei vieți mai bune și cât mai autentice își folosesc plenar libertatea explorând și experimentând fără constrângere sau conformism, evadând din plictiseala cotidianului și a comunului. Sunt ambițioși și motivați, au principii solide și autonomie dar de cele mai multe ori sunt individualiști.
Rebelii nu respectă nicio regulă încercând să răstoarne ceea ce cred că nu funcționează cum trebuie sau încercând să se răzbune dacă se simt nedreptățiți. Nu le este teamă de distrugere sau durere fizică, nu le este teamă de repercusiuni și pot trece  pragul spre radicalism sau chiar crimă.
Îndrăgostiții își doresc doar intimitate și relaționare afectivă pentru a deveni cât mai atrăgători emoțional și fizic. Pot face sacrificii mari pentru a place, sunt pasionați, senzuali, entuziaști și buni parteneri.
Creatorii sunt cei capabili să își urmărească visele deoarece au imaginație și viziune, abilități artistice și îndemânare. Teama lor cea mai mare este mediocritatea și pot cădea în extrema perfecționismului. Cei do­minați de sine pot fi comedianții, măscă­ricii, bufonii, clovnii cărora le este cel mai teamă să nu se plictisească și să nu îi plictisească pe alții, gata mereu de șotii și farse pentru a trăi fiecare clipă cu bucurie maximă, până la frivolitate. Înțelepții par mereu în căutarea adevărului, cele mai mari temeri ale lor fiind minciuna și ignoranța. Sunt inteligenți, învățați, tenace, capabili de analize și sinteze, creativi pentru a atinge scopul dar se pot pierde în detalii, efortul lor de căutare rămânând steril.
Întreprinzătorii sunt magicienii care vor să transforme visele în realitate, căutând soluții pentru toate și toți. Cea mai mare teamă a lor este eșecul și pot deveni mani­pu­latori în urmărirea scopului. Liderii iu­besc controlul și puterea, urăsc dezordinea, pentru atingerea obiectivelor putând deveni autoritari până la despotici...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.