• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Octombrie , 2015

Tomograful lui Sabin / Cinci cinici mititei

...Un om tânăr şi cinic oferă cea mai tristă imagine pentru că el/ea a trecut de la a nu şti nimic la a nu crede în nimic (Maya Angelou).

 

Suntem atât de anarhici în adâncul inimilor noastre, încât singura formă de stat în care acceptăm să ne ducem viaţa este utopia şi atât de cinici, încât unica utopie în care credem este autoritarismul (Lionel Trilling).

 

Dacă ne-am asculta doar intelectul, am fi probabil cinici. Trebuie să ne facem curaj şi să ne aruncăm de pe toate stâncile, crescându-ne aripile în timp ce cădem (Ray Bradbury).

În fiecare cinic stă ascuns un idealist dezamăgit (George Carlin).

 

Nu cred că este adevărat că irlandezii sunt cinici, mai degrabă ei practică o încântătoare lipsă de respect pentru orice şi oricine (Brendan Behan).

 

Cinismul se naşte din dezamăgire. Oamenii cinici şi lipsiţi de încredere nu au fost întotdeauna aşa, au fost şi ei copii plini de speranţe şi potenţial. Atâta doar că au încercat şi probabil au eşuat (Robin Sharma).

 

În principiu, noi scepticii nu suntem nici rigizi şi nici cinici. Suntem doar curioşi şi precauţi (Michael Shermer).

 

Sunt un optimist chiar dacă mi se spune mereu că tot ceea ce fac este negativ şi cinic (Armando Ianucci).

 

Nu merge întotdeauna acolo unde te poate duce drumul, mergi pe acolo pe unde nu este drum bătătorit şi poate laşi o urmă după tine (Ralph Waldo Emerson).

 

Realismul cinic este cea mai bună scuză a omului inteligent pentru a nu face nimic într-o situaţie intolerabilă (Aldous Huxley).

 

Viitorul nu va aparţine niciodată celor cinici şi nici celor ce stau şi chibiţează pe margine (Paul Wellstone).

 

Trebuie să găseşti o cale pentru a nu deveni cinic sau negativ, rămânând închis în lumea ta mică. Trebuie să îţi deschizi ochii şi să fii convins că mâine va fi mai bine decât astăzi (Richard Rohr).

 

Eu prefer cinicii. Oameni simpatici găseşti pe toate drumurile (J.Mascis).

 

În faţa copiilor, până şi cei mai cinici oameni îşi dau jos măştile pentru a putea simţi puritatea şi dragostea pe care fiecare dintre noi le căutam întreaga viaţă (Sun Myung Moon).

 

Declinul abrupt al bunului simţ şi căutarea cinică şi neruşinată exclusiv a avantajelor personale şi a banilor ne caracterizează epoca. Sunt şi excepţii, dar mult prea puţine pentru a  mă simţi confortabil (J.Irvin Miller).

 

Partea conştientă din mine încearcă din toate puterile să mă lecuiască de cinism şi ironie, oricât de legitime şi motivate ar fi acestea (necunoscut)...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.